Вашингтон разкри подробности от телефонния разговор между президента Доналд Тръмп

...
Вашингтон разкри подробности от телефонния разговор между президента Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Тръмп предложи на Путин помощ за Русия

Вашингтон разкри детайлности от телефонния диалог сред президента Доналд Тръмп и съветския му сътрудник Владимир Путин. Двамата са разговаряли в сряда вечерта по самодейност на американския държавен глава, оповестява „ Ройтерс”, базирайки се на прессекретаря на Белия дом Хоган Гидли.

Освен горските пожари в Сибир, двамата държавни ръководители са разискали въпроси от двустранната търговия и са се уговорили да продължат да контактуват както по телефона, по този начин и при персонални срещи.

Тръмп е предложил на Русия помощ в битка с огнената буря в Сибир. Путин, от своя страна, му е благодарил и е уверил, че при нужда, съветските управляващи ще се възползват от предлагането.

Руският държавен глава е отбелязал, че такава стъпка от страна на Тръмп дава вяра, че в бъдеще връзките сред двете страни ще бъдат възобновени в цялостен формат.

В края на юли американският водач означи, че Съединени американски щати нямат мотиви за омраза с Русия. По думите на Тръмп, на връзките сред двете страни неприятно въздействие е оказало следствието на спецпрокурора Робърт Мюлер за намесата на Русия в президентските избори през 2016 година

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР