Вашингтон рано или късно ще бъде принуден да се откаже

...
Вашингтон рано или късно ще бъде принуден да се откаже
Коментари Харесай

Иран: Рано или късно САЩ ще се откажат от санкциите

Вашингтон рано или късно ще бъде заставен да се откаже от политиката на наказания против Техеран. Това разгласи в понеделник иранският президент Хасан Рохани по време на среща с министъра на външните работи на Индия Субрамания Джайшанкар.

" Ние сме уверени, че актуалната обстановка е краткотрайна. Съединените щати ще би трябвало рано или късно преди или след президентските избори в своята страна да се откажат от политиката на оптимален напън върху Иран. ", уточни Рохани.

Той добави, че " в актуалните условия на едностранни наказания от страна на Съединени американски щати против иранския народ е належащо да се поддържат и развиват двустранните връзки и съдействие ".

Ситуацията към Иран внезапно се утежни след едностранното отдръпване на Вашингтон от Съвместния повсеместен проект за деяние за иранската нуклеарна стратегия, признат на 8 май 2018 година Този акт последва и въвеждането на американски стопански наказания против Техеран в разнообразни области.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп неведнъж декларира, че е подготвен за разговор с режима в Техеран. Тръмо сподели, че се интересува от подмяна на съществуващия контракт с различен, който ще включва освен нуклеарната стратегия на Иран, само че и необятен набор от въпроси, в това число ракетната стратегия на Техеран и нейната районна политика. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР