Вашингтон. Прочутият американски хорър писател Стивън Кинг е решил да

...
Вашингтон. Прочутият американски хорър писател Стивън Кинг е решил да
Коментари Харесай

ТАСС: Стивън Кинг се готви да пише книга за пандемията

Вашингтон. Прочутият американски хорър публицист Стивън Кинг е решил да написа книга, отдадена на пандемията от ковид. Това съобщи самият той в ефира на ток-шоуто The View с Упи Голдбърг, предава ТАСС .

„ Искам да напиша книга, която приказва непосредствено за ковид. Искам да взема събитията от 2020 година и да видя по какъв начин се демонстрират в романа. Няма да е елементарно “, сподели писателят. Кинг също означи, че пандемията е повлияла и на написването на детективския разказ „ Били Съмърс “, оповестен през август 2021 година Действието на книгата е 2020 година Според сюжета героите отиват на круиз, само че през 2020 година това беше невероятно заради въведените ограничавания против ковид, тъй че писателят трябваше да върне събитията от 2020 година до 2019 година, с цел да наподобява историята правдоподобна.

Стивън Кинг е създател на над 50 романа, които са продадени в близо 350 милиона копия. Първият му разказ „ Кари “ се появява в средата на 70-те години, последван от „ Сиянието “, което му носи популярност. През 2003 година е награден с орден на Националната фондация за книга за огромен принос в американската литература, а през 2014 година е награден с Национален орден за достижения в изкуството.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР