Вашингтон. Президентът на САЩ Доналд Тръмп в четвъртък назначи посланика

...
Вашингтон. Президентът на САЩ Доналд Тръмп в четвъртък назначи посланика
Коментари Харесай

Държавният департамент на САЩ: Матю Палмър и Ричард Гренел ще работят съвместно за договор между Косово и Сърбия

Вашингтон. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп в четвъртък назначи посланика на Съединени американски щати в Германия Ричард Гренел за собствен представител в договарянията сред Белград и Прищина. Администрацията му през август също по този начин назначи Матю Палмър за специфичен делегат на Съединени американски щати за Западните Балкани. Двамата дипломати ще работя взаимно за реализиране на контракт сред Косово и Сърбия, съобщи представител на Държавния департамент на Съединени американски щати пред Радио „ Свободна Европа “ , представен от македонската му редакция.
„ Съединените щати виждат историческа опция Сърбия и Косово да реализират всеобхватно съглашение за нормализиране на връзките си. Решението за назначение на президентски делегат за мирните договаряния акцентира уговорката на Съединени американски щати за мир, непоклатимост и разцвет за хората на Сърбия и Косово ", съобщи представител на Държавния департамент пред радиото.
Държавният департамент споделя, че Палмър ще работи в тясно съдействие с Гренел, с цел да се реализира изцяло съглашение сред Сърбия и Косово.
" Специалният представител Палмър също ще продължи своята значима работа за доближаване на района със апада, като работи с държавните управления за прогрес на промените и за усилване на външното въздействие, като им оказва помощ да преодолеят проблемите, които им пречат в техните европейски и евроатлантически желания. ", оповестиха от Държавния департамент.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР