Вашингтон. Президентът на САЩ Джо Байдън може да обяви на

...
Вашингтон. Президентът на САЩ Джо Байдън може да обяви на
Коментари Харесай

Преглед на някои от основните теми в руския печат

Вашингтон. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън може да разгласи на 23 ноември началото на пазарна намеса със стратегическия запас от петрол, с цел да се намалят цените на горивата, като тези дейности ще бъдат подхванати взаимно с други страни, написа съветското издание „ Взгляд “ .

„ Президентът Джо Байдън се готви във вторник да разгласи стартирането на нефт от националния стратегически запас на пазара в съгласуваност с няколко други страни “, оповестява Bloomberg, базирайки се на източници.

Според известия в медиите това може да се случи във вторник, 23 ноември. Много е евентуално Съединени американски щати да получат поддръжка по този въпрос от Индия, Япония и Южна Корея.

По-рано беше обявено, че Съединени американски щати са почнали интензивно да купуват дизелово гориво от Русия. В страната бяха продадени четири съветски танкера с два милиона барела дизелово гориво, създадено от природен газ. Обемът доближи своя най-много от 2018 година
***
Москва. „ Газпром “ е уведомила Молдова за допустимо прекъсване на доставките на газ след 48 часа, защото страната не си е платила, заяви в понеделник формалният представител на компанията Сергей Куприянов, представен от вестник „ Известия “ .

„ Следващият период за настоящи заплащания е през днешния ден, 22 ноември тази година. В тази връзка през днешния ден Газпром, в сходство с контракта, уведоми молдовската страна, че до 48 часа доставките на газ за Молдова ще бъдат прекъснати. Газпром е извънредно отчаян от неизпълнението на договорните отговорности от страна на Молдова “, сподели Куприянов.

В същото време той означи, че Молдова и Газпром договарят за доставки на газ отдавна. Руската компания първо образува изискванията на контракта в сходство с пазарните цени, а по-късно беше подготвена да направи отстъпки, поради сложната икономическа обстановка в Молдова и позицията на съветския президент Владимир Путин.

„ Газпром “ взе решение да подпише контракта на процедура при изискванията на молдовската страна, само че със значителен и значим миг: Молдова прави 100 % от настоящите заплащания за газ в точния момент “, добави Куприянов.

На 10 ноември на конференция в Кишинев ръководителят на Moldovagaz Вадим Чебан сподели, че цената на газа, доставен от Газпром за Кишинев през декември, може да падне до 430 $ за 1000 кубически метра. м от 450 през ноември. По-рано беше обявено, че новата цена за природен газ за Молдова за крайни консуматори се е удвоила.

На 1 ноември стана известно за началото на доставките на газ за Молдова по нов контракт с съветския газов холдинг. Президентът на Молдова Мая Санду сподели, че страната е удовлетворена от удължаването на контракта и че газовата рецесия в Кишинев завърши с подписването на съглашението.

На 29 октомври Молдова се контракти с Газпром да удължи периода на контракта за доставка на съветски газ за страната с пет години. Руската компания назова съглашението взаимноизгодно.

По време на руско-молдовските газови договаряния на 22 октомври съветската страна предложи 25% отстъпка. Условието за приемането му беше заричане към Молдова в границите на три години да върне дълга, насъбран през предходни години - към 700 милиона $. Според новия контракт републиката ще изплати този дълг. В същото време горивото, което е доставено на Приднестровието, не е взето поради при тези заплащания.
***
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР