Вашингтон. Предстоящата оценка на силите на американския флот би могла

...
Вашингтон. Предстоящата оценка на силите на американския флот би могла
Коментари Харесай

National Interest: САЩ искат да създадат роботизирани военни кораби за противодействие срещу Русия или Китай

Вашингтон. Предстоящата оценка на силите на американския флот би могла да предложи голямо разширение на напъните на флота за придобиване на роботизирани военни кораби за да се конкурират с бързо модернизиращият се китайски и съветски флот, написа електронното издание на списание National Interst .
Многомилиардната инвестиция в безпилотни плавателни съдове и подводници, която американският корабостроителен бранш предлага като част от бюджета си за 2020 година, е " израз на неотложността на обстановката за военноморските сили ", сподели Роналд О`Рурк специалист в службата за проучвания на Конгреса.
Военноморски сили сред 2020 и 2024 година желае да похарчи към 4 милиарда $ за закупуване на 10 огромни безпилотни кораба и девет огромни безпилотни подводници. Новата оценка на структурата на военноморските сили, която специалистите чакат да бъде оповестена през 2019 година, би могла да наложи още повече разноски за безпилотни кораби.
Бързото закупуване на огромен брой роботизирани кораби може да помогне на флота да създаде нови тактики. Роботизираните съдове могат да оказват помощ на Военноморските сили да развият флота макар препоръчаните съкращения и забавяния при придобиването на обичайни кораби. Висшите военноморски водачи от ден на ден се тревожат, че огромните военни кораби, някои от които екипирани със стотици моряци, са прекомерно уязвими за съветски и китайски ракети.
Големият роботизиран транспортен съд " ще служи и като датчик, и като стрелец ", сподели адмирал Ранди Критс сподели пред репортерите през март 2019 година. "
Докато американският флот се стреми бързо да придобие роботизирани кораби, Китай работи по свои лични безпилотни военни кораби. Китай на комерсиално ревю в Абу Даби през февруари 2019 година сподели модел на въоръжена лодка без екипаж.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР