Вашингтон предлага на иранските власти помощ в борбата с коронавируса.

...
Вашингтон предлага на иранските власти помощ в борбата с коронавируса.
Коментари Харесай

Помпео: САЩ предлага помощ на Иран за коронавируса

Вашингтон предлага на иранските управляващи помощ в битката с ковид . Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео по време на чуване в Комитета по външни работи на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати в петък, оповестява ТАСС.

" Ние направихме предложение на Ислямска република Иран. Разяснихме на други страни в района, че филантропичната помощ за противопоставяне на ковид в Иран е това, което Съединени американски щати поддържат напълно. Ще продължим да поддържаме това във всички страни ", изясни той.

" Ще използваме нашите дипломатически благоприятни условия за даване на техническа и здравна помощ, когато това е допустимо ", добави Помпео.
 Вицепрезидентът на Иран с ковид
Вицепрезидентът на Иран с ковид

Ебтекар е известна с ролята си на представител по време на рецесията със заложниците в американското посолство

Съединените щати работят за реализиране на преустановяване на огъня в сирийската провинция Идлиб , само че към момента не са постигнали прогрес по този въпрос, разяснява Помпео.

" Мисията сложена пред нас е дипломатическа: да убедим страните в спора да прекратят огъня . "

" Имаме резолюция 2254 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, предопределена да откри политическо решение на спора , към която за жалост, сирийският режим не се придържа и иранците няма да се придържа т. Не успяхме да реализираме прогрес там ", съобщи ръководителят на външното министерство на Съединени американски щати.
 Съединени американски щати: Турция да се откаже от съветските С-400 поради Идлиб
Съединени американски щати: Турция да се откаже от съветските С-400 поради Идлиб

Натиск от Белия дом над Анкара

В същото време, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разяснява на брифинг след незабавно съвещание на Северноатлантическия съвет, по искане на Турция за Идлиб, че Алиансът ще продължи да поддържа Турция, в това число в региона на противовъздушната защита .

Столтенберг не разгласи нови ограничения за поддръжка в подтекста на обстановката в Идлиб и военните загуби, които Турция претърпява там, участвайки във военните дейности на страната на сирийските антиправителствени сили.

" НАТО към този момент дава забележителна поддръжка на Турция, употребявайки необятен набор от ограничения . Алиансът ще продължи да поддържа Турция, в това число в региона на противовъздушната защита, която помаг а да се отбрани въздушното пространство на Турция от ракетни офанзиви от Сирия ".

Столтенберг дава обещание, че НАТО " ще продължи да следи от близко обстановката на югоизточната граница на алианса ", като акцентира, че Турция е " скъп съдружник на НАТО ".

Отговаряйки на въпроса на турски публицист, " може ли Турция да разчита на нови съответни ограничения за поддръжка от НАТО вследствие на набези над нейните военни ", Столтенберг отговори: " НАТО дава забележителна политическа и практическа поддръжка на Турция и ние непрекъснато какво още можем да създадем.

" Самото съвещание през днешния ден е израз на поддръжката на НАТО за Турция ", изясни Столтенебрг.
 Русия праща кораби с крилати ракети край Сирия Обновена
Русия праща кораби с крилати ракети край Сирия

Два F-16 излетяха от " Инджирлик ", а Европейски Съюз желае деескалация, само че ще пази сигурността си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР