Вашингтон праща зам.-министъра по тероризъм и финансово разузнаване на визита

...
Вашингтон праща зам.-министъра по тероризъм и финансово разузнаване на визита
Коментари Харесай

Зам.-министърът на американското финансово разузнаване на обиколка в 3 държави

Вашингтон праща зам.-министъра по тероризъм и финансово разузнаване на аудиенция в три страни
Заместник-министърът по тероризма и финансовото разузнаване на Съединени американски щати Брайън Нелсън стартира през днешния ден обиколката си в три страни – Оман, Обединените арабски емирства и Турция. Визитата ще продължи от 29 януари до 3 февруари, заяви Ройтерс.

Нелсън ще се срещне с държавни чиновници, както и с компании и финансови институции, с цел да повтори, че Вашингтон ще продължи нападателно да постанова рестриктивните мерки.

„ Частни лица и институции, работещи в разрешителни юрисдикции, рискуват евентуално да изгубят достъп до пазарите на Съединени американски щати заради това, че вършат бизнес със глобени субекти или не правят подобаваща надлежна инспекция “, разяснява представителят на американското финансово министерство пред Ройтерс.

Докато е в района, Нелсън ще разиска напъните на Министерството на финансите ще подчертава и върху „ дестабилизиращата активност на Иран в района, рисковете от нелегално финансиране, подкопаващи икономическия напредък, и задграничните вложения “.

Пътуването бележи последното посещаване в Турция на почитан чиновник на Министерството на финансите за разискване на глобите, след поредност от предизвестия предходната година от чиновници, целящи да подсигуряват използването на рестриктивните мерки на Съединени американски щати по отношение на Русия.

Пътуването на Нелсън съответствува с интервал на обтегнати връзки сред Съединените щати и Турция, отбелязва Ройтерс.

Съвсем неотдавна отводът на Турция да даде зелена светлина на кандидатурите за НАТО на Швеция и Финландия разтревожи Вашингтон, до момента в който Анкара е разочарована, че нейното искане за закупуване на изтребители F-16 от ден на ден се свързва с това, дали двете северни страни могат да се причислят към Алианса.

Нелсън ще посети Анкара, турската столица и финансов център Истанбул на 2-3 февруари. Той ще предизвести бизнеса и банките, че би трябвало да заобикалят транзакции, свързани с евентуални прехвърляния на технологии с двойна приложимост, които в последна сметка могат да бъдат употребявани от съветската войска. Предметите с двойна приложимост могат да имат както комерсиално, по този начин и военно приложение.

Докато е в Обединените арабски емирства, Нелсън ще означи „ неприятното съблюдаване на глобите “ в страната, показва също Ройтерс.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР