Вашингтон получи 10 американци и 20 активисти на опозицията, Каракас

...
Вашингтон получи 10 американци и 20 активисти на опозицията, Каракас
Коментари Харесай

САЩ и Венецуела размениха затворници

Вашингтон получи 10 американци и 20 деятели на опозицията, Каракас - колумбиец, наказан за финансови измами

Правителството на Венецуела освободи минимум 20 свързани с опозицията пандизчии и 10 затворени американци в подмяна на освобождението от Съединени американски щати на доближен на президента Николас Мадуро, заяви Ройтерс, като се базира на изказване на двама високопоставени публични представители във Вашингтон.

Според един от американските представители освободеният доближен на Мадуро е предприемачът от колумбийски генезис Алекс Сааб, който е получил опрощение от президента на Съединени американски щати Джо Байдън, като е бил изпратен назад във Венецуела, съобщи Българска телеграфна агенция.

Американски прокурори упрекнаха Сааб, че е източил към 350 милиона $ от Венецуела през Съединени американски щати в скица, включваща подкупване на венецуелски държавни чиновници. Той отхвърля обвиняването.

Като част от договорката всичките шестима американци, които Съединени американски щати счита за непозволено арестувани във Венецуела, са освободени, прибавиха американските публични представители.

През последните седмици Белият дом съобщи, че чака да види прогрес при размяната на пандизчиите, с цел да продължи с облекчаването на глобите в региона на енергетиката за Венецуела. Това бе оповестено през октомври в отговор на съглашението с венецуелското държавно управление да организира почтени избори през 2024 година

Въпреки че освобождението на пандизчиите може да се преглежда като стъпка от страна на Мадуро в опит да се съобрази с настояванията на Съединени американски щати, връщането на Сааб бележи победа за венецуелския президент. Сааб към момента не е наказан и завръщането му във Венецуела се считаше за малко евентуално до този миг.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР