Вашингтон. Пионерски център, насочен към запазването и пресъздаването на гласовете

...
Вашингтон. Пионерски център, насочен към запазването и пресъздаването на гласовете
Коментари Харесай

The Guardian: Проект за изкуствен интелект ще помага на хората, които са загубили гласа си да говорят

Вашингтон. Пионерски център, ориентиран към запазването и пресъздаването на гласовете на хората благодарение на изкуствен интелект беше отворен в Съединени американски щати, като учените се надяват, че ще съумеят да трансформират живота на хората, които изпитват компликации да приказват, написа английското издание The Guardian .
Според откривателите начинанието - взаимно изпитание сред Североизточния университет в Бостън и компанията “VocaliD “ - би могло да изиграе значима роля за поддържането на възприятие за еднаквост измежду хората със положения, вариращи от рак на гърлото до заболяване на моторните неврони, като им предложи късмет да приказват и да звучат като себе си.
Подходът на компанията е доста по-сложен от просто изрязването на думи и свързването им дружно и вместо това употребява логаритми за учене – тип изкуствен интелект. Първата стъпка е да разполагат със записана човешка тирада. След това, когато програмата е запомнила гласа, посредством приложение, потребителят вкарва това, което желае да каже и програмата го произнася.
Технологията, съгласно ръководителя на плана, се усъвършенства бързо - гласовете звучат от ден на ден и повече като човешка тирада, макар че към момента да има какво да се напряко за интонацията им.

Превод и редакция: Теодор Пенев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР