Вашингтон/Пекин. Американският президент Доналд Тръмп и президентът на Китай Си

...
Вашингтон/Пекин. Американският президент Доналд Тръмп и президентът на Китай Си
Коментари Харесай

AFP: Доналд Тръмп и Си Дзинпин са провели телефонен разговор

Вашингтон/Пекин. Американският президент Доналд Тръмп и президентът на Китай Си Дзинпин са провели телефонен диалог, предава AFP .
Доналд Тръмп е декларирал в четвъртък, че e провел " доста добър " диалог с китайския водач Си Дзинпин за комерсиалния спор сред двата стопански колоса и че срещите са планувани на по време на срещата на върха на Г-20 в края на този месец в Буенос Айрес.
Телефонният диалог се организира на фонана напрежението сред двете най-големи международни стопански системи на няколко фронта, в това число търговията и сигурността.
" Просто имахме дълъг и доста добър диалог с президента на Китай Син Дзинпин. Говорихме за доста тематики, със мощен акцент върху търговията ", разяснява Тръмп.
Тръмп съобщи, че комерсиалните договаряния " вървят добре " и че срещите са " планувани " на срещата на върха на Г-20 в Буенос Айрес.
Си съобщи, че е " доста благополучен ", да приказва още веднъж с Тръмп и придава " огромно значение за положителните връзки с президента ", съгласно формалната китайска осведомителна организация Xinhua.
Китайският президент също по този начин съобщи, че би желал да се срещне с Тръмп по време на срещата на Г-20.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР