Вашингтон. Първият пълномащабен прототип на кораба Starship Mk1 на компания

...
Вашингтон. Първият пълномащабен прототип на кораба Starship Mk1 на компания
Коментари Харесай

Spaceflight: Прототип на кораба на Илон Мъск се взриви по време на изпитания

Вашингтон. Първият пълномащабен първообраз на кораба Starship Mk1 на компания SpaceX се взриви в хода на тестванията в региона на Бока-Чика, щата Тексас, оповестява американският портал Spaceflight .
Инцидентът е станал по време на инспекция на действието на кораба при оптимално запълване на контейнерите за метан и О2 с криогенна течност.
„ Това бе ненадейно за нас, тъй като задачата на тестването беше да увеличим оптимално натсиска върху системите на кораба “, се споделя в заявление на представител на SpaceX.Компанията няма да ремонтира Starship Mk1 и незабавно ще пристъпи към основаването на по-съвременната версия Mk3.
Прототипът Mk1 беше показан на 29 септември в Тексас. Корабът с дължина 50 метра и диамтетър 9 метра е изработен от легирана стомана. Неговата товароподемност е 150 т. По време на презентацията притежателят на SpaceX Илон Мъск съобщи, че първият орбитален полет на кораба би трябвало да бъде сбъднат в течение на половин година. През август минаха сполучливите тествания на прототипа Starhopper, на които бяха тествани инженерните решения, нужни за строителството на Starship.
Starship е галактически транспортен съд за многократна приложимост, планиран за полети до Марс и предопределен за 100 души. Както е подчертавал нееднократно Мъск, той основава SpaceX през 2002 година за да помогне на човечеството да колонизира Марс. Той дефинира 2022 година като краткотраен ориентир за изпращане на откриватели на Марс.



Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР