Вашингтон отново трябваше да опровергава лъжите на руското военно министерство

...
Вашингтон отново трябваше да опровергава лъжите на руското военно министерство
Коментари Харесай

Шойгу лъже, че Русия е унищожила оръжията, които вледеняват кръвта на Путин

Вашингтон още веднъж трябваше да опровергава лъжите на съветското военно министерство за сякаш унищожените ракетни системи HIMARS в Украйна. „ Наясно сме с тези последни изказвания на министъра на защитата Шойгу и те още веднъж са погрешни “, сподели съобщи представител на Пентагона, представен от „ Ройтерс “.

В същото време той добави, че Украйна употребява системите HIMARS с удивителна акуратност " и успеваемост: „ Украинците употребяват със забележителна акуратност и успеваемост всяка една от точно управляемите ракетни системи, които сме им дали, с цел да се пазят против бруталната незаконна инвазия на Русия “.

HIMARS са съвременни системи за залпов огън, които ужасяват руснаците. Съединени американски щати предоставиха на Украйна тези ракети, с цел да се пазят против съветската войска, която стартира пълномащабна непредизвикана война на 24 февруари. Още с първите колета украинските въоръжени сили започнаха да нанасят прецизни удари по военната инфраструктура на агресора. Киев акцентира, че в случай че получи нужните количества западно оръжие, ще победи Русия и ще зашити Европа от евентуални нови териториални искания на Путин.

Ракетните системи HIMARS се разграничават радикално от тактиката на съветската окупаторска войска в Украйна. Те нанасят прецизни удари по военни обекти, до момента в който руснаците бомбардират безсистемно жилищни здания с неопределено архаично военно съоръжение. " Безаналоговата " войска на Владимир Путин употребява средновековни тактики. Подобно на Грозни и Сирия, в Украйна съветските военнопрестъпници се пробват да съкрушат морала на цивилното население с удари по цивилен обекти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР