Вашингтон остава ангажиран с мисията си в Афганистан, заяви американският

...
Вашингтон остава ангажиран с мисията си в Афганистан, заяви американският
Коментари Харесай

Вашингтон остава ангажиран с мисията си в Афганистан

Вашингтон остава зает с задачата си в Афганистан, съобщи американският министър на защитата Марк Еспър във втория ден от визитата си в азиатската страна, съобщи ДПА. Той прикани съдружниците на Съединени американски щати и на Афганистан да не вършат паралели сред Афганистан и неочакваното евакуиране на американските сили от Североизточна Сирия.

Еспър разясни, че задачата на американската интервенция в Афганистан си остава гарантирането, че страната няма да се трансформира в леговище за терористи, които да нападат оттова Съединени американски щати и техните съдружници. Еспър добави, че американските сили в Сирия и тези в Афганистан са изправени пред доста разнообразни съперници там. Той добави, че американските съдружници не би трябвало да вършат неправилна интерпретация на американските дейности от миналата седмица във връзка със Сирия и да вършат паралел сред тях и американските дейности в Афганистан.

Мисията на американските сили в зони на спор притегли още веднъж вниманието след решението на американския президент за евакуиране на бойци от следен от сирийските кюрди северен сирийски район, което, както наподобява, проправи пътя към турската инвазия там, отбелязва ДПА.

По време на първата си аудиенция като министър на защитата в Афганистан Еспър имаше срещи с афганистанския президент Ашраф Гани и с още афганистански представители, както и с американски командири, измежду които военачалник Скот Милър, командващ силите на Съединени американски щати и НАТО.-->

Съединени американски щати имаха към 14 000 военнослужещи в Афганистан. Днес военачалник Скот Милър напомни, че към 2000 американски военни са се изтеглили от Афганистан в последната година. Така в Афганистан остават към 12 000 американски военни.

Визитата на Еспър в Афганистан съответствува с аудиенция там и на делегация на американски конгресмени, измежду които е и председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси. Вчера делегацията имаше среща с основни американски и афганистански представители, в това число и с Еспър и Гани. Делегацията беше осведомена и от американския дипломат в Афганистан Джон Бас и от други водещи дипломати за напъните за помиряване с талибаните.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР