Вашингтон, окръг Колумбия – Повече от 500 бивши служители на

...
Вашингтон, окръг Колумбия – Повече от 500 бивши служители на
Коментари Харесай

Бивши служители на кампанията на Байдън призовават за прекратяване на огъня между Израел и Хамас

Вашингтон, окръг Колумбия – Повече от 500 някогашни чиновници на акцията, които помогнаха за избирането на Джо Байдън през 2020 година, приканиха президента на Съединените щати да работи за преустановяване на огъня в Газа и преустановяване на насилието, което умъртви повече от 10 800 палестинци.

Писмото, оповестено в четвъртък, добавя възходящите апели от източници, близки до администрацията на Байдън, да се упорства за преустановяване на войната.

Продължете да четете

лист от 3 елементаПовече от 1000 чиновници на USAID подписаха писмо в поддръжка на прекратяването на огъня сред Израел и Газа Призивите за уволняване на Брейвърман нарастват на фона на фурора към забележките на про-палестинските манифестации Новинарските организации отхвърлят обвиняванията за съучастничество в офанзивите от 7 октомври end от списък

„ Като президент на Съединените щати вие имате доста въздействие в този рисков миг “, се споделя в писмото, обявено първо от Vox.

„ Трябва да наградите за преустановяване на огъня, замяна на заложници и понижаване на напрежението и да предприемете съответни стъпки за справяне с изискванията на окупация, апартейд и етническо пречистване в основата на ужасяващото принуждение, на което сме очевидци в този момент. “

Докато администрацията на Байдън и Конгресът остават непоколебими в поддръжката си за Израел, членове на личния състав, всеобщи организации и деятели показват възходяща опозиция против войната.

Съюзът на американските пощенски служащи, който съставлява чиновниците на пощенските служби на Съединени американски щати, също поддържа апелите за преустановяване на огъня в четвъртък.

„ Призоваваме нашето държавно управление, което е главният задграничен покровител на израелското държавно управление, да употребява цялата си мощност, с цел да отбрани почтени животи и да помогне за постигането на мир в района, а не да употребява нашите данъчни долари за нови войни, “, се споделя в изказване на синдиката.

„ Присъединяваме се към апелите за неотложно преустановяване на огъня, освобождение на заложници и незабавно нужна солидна филантропична помощ за хората в Газа. Виковете на човечеството не изискват нищо по-малко. “


Нарастващи позвънявания

Двете изказвания следват по-ранни старания от страна на държавното управление да упорства за преустановяване на военните дейности.

Миналата седмица чиновници на Американската организация за интернационално развиване (USAID) разпространиха писмо, призоваващо за неотложно преустановяване на огъня, и до сряда то надвиши 1000 подписа.

Стотици чиновници на Конгреса също проведоха митинг в сряда, с цел да изискат завършек на войната.

Писмо от четвъртък от хора, които са работили по акцията на Байдън, акцентира възходящия брой на жертвите в Газа и всеобщото разселване на поданици в северните елементи на територията, отбелязвайки, че учените са вдигнали паника за риска от геноцид в спора.

Служителите на Демократическата партия също споделиха, че са „ ужасени от опустошителната офанзива на Хамас против израелски цивилни на 7 октомври “.

Агенциите на Организация на обединените нации и правозащитните групи също приканиха за преустановяване на огъня, като шефът на Организация на обединените нации Антонио Гутериш предизвести, че Газа се трансформира в „ гробище за деца “.

Но рано в четвъртък Байдън изключи всяко дефинитивно прекъсване на спора. Когато кореспонденти попитаха за опцията за преустановяване на огъня в Газа, президентът на Съединени американски щати сподели: „ Няма, няма опция. “

Байдън изрази безусловна поддръжка за Израел и изиска повече от 14 милиарда $ спомагателна помощ за страната, откогато войната в Газа стартира на 7 октомври, разгневявайки прогресистите на Съединени американски щати, палестинците, арабите и мюсюлманите.

Миналия месец президентът на Съединени американски щати провокира отвращение измежду последователите на палестинските права, когато изрази подозрение по отношение на броя на жертвите в Газа, като сподели, че „ няма доверие в броя, който палестинците употребяват “.

Експерти по правата и проверяващи обстоятелствата опазиха числата, които са оповестени от палестинското министерство на опазването на здравето в Газа въз основа на болнични и моргови записи. Те обясниха, че при предходни спорове цифрите на Министерството на здравеопазването съответстват с констатациите на самостоятелни откриватели.

Висш чиновник на Държавния департамент също сподели в сряда, че действителният брой на жертвите на палестинците може да е даже по-висок от формалните цифри.

„ В този интервал на спор и условия на война е доста мъчно за всеки от нас да оцени какъв е процентът на жертвите “, сподели пред законодателите Барбара Лийф, асистент държавен секретар на Съединени американски щати по въпросите на Близкия изток. „ Смятаме, че те са доста високи, почтено казано – и може да се окаже, че са даже по-високи, в сравнение с се цитират. “

Министерството на здравеопазването също по този начин сподели, че настоящата му статистика не регистрира хората, които остават под руините или които са били заровени, без да бъдат регистрирани.


„ Неговото завещание ще бъде геноцид “

Когато Байдън се кандидатира за президент, поддръжниците му постоянно го показват като „ заслужен “ човек, целящ да възвърне единството в Съединени американски щати след президентството на Доналд Тръмп.

Байдън претърпя персонална тъга в живота си, откакто загуби жена си и дребната си щерка в автомобилна злополука през 1972 година, а синът му Бо, политик и деец от армията, от рак през 2015 година

Изявлението на екипа на акцията прикани президента на Съединени американски щати, че наподобява омаловажава — в случай че не и отхвърля — цивилните жертви в Газа.

„ Г-н президент, Вие говорихте интимно за непоносимата болежка и тъга от загубата на дете “, се споделя в писмото. „ Бяхме шокирани и натъжени да забележим по какъв начин оправдавате гибелта на палестински деца като „ цената за водене на война “.

Байдън направи този коментар, до момента в който поставяше под въпрос броя на жертвите на палестинците на 25 октомври, в изява пред кореспонденти в Белия дом. „ Сигурен съм, че са били убити почтени и това е цената на воденето на война “, сподели той.

Докато президентът на Съединени американски щати е изправен пред напън от личната си база, рейтингът му на утвърждение измежду демократите пада. Той също по този начин вижда голям спад в поддръжката в арабските общности.

Неотдавнашно изследване на New York Times сподели, че Байдън губи от Тръмп – евентуалния претендент на републиканците в конкуренцията през 2024 година – в пет основни изменящи се щата: Невада, Джорджия, Аризона, Пенсилвания и Мичиган.

Хеба Мохамад, палестински американски чиновник, който е работил за акцията на Байдън в различен щат, Уисконсин, предизвести, че касапницата в Газа може да се трансформира в това, с което хората го запомнят.

„ Президентът Байдън има способността и отговорността да избавя животи и да понижава човешкото страдалчество “, сподели тя в изказване, съпътстващо писмото. „ Ако не работи бързо, наследството му ще бъде геноцид. “

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР