Вашингтон обяви вчера, че отново отваря имиграционната си служба в

...
Вашингтон обяви вчера, че отново отваря имиграционната си служба в
Коментари Харесай

САЩ отварят отново имиграционната си служба в Куба

Вашингтон разгласи през вчерашния ден, че още веднъж отваря имиграционната си работа в Куба откакто повече от четири години тя беше затворена, като увери, че това ще направи допустимо обработването на документите на фамилиите на кубинци, които към този момент са се открили в Съединени американски щати, предадоха Франс прес и ДПА.

Базираният в Хавана офис ще организира изявленията, ще събира биометрични данни и ще обработва молби за имиграция в Съединени американски щати, се споделя в изказване на американското министерство на вътрешната сигурност.

„ Администрацията подхваща стъпки за понижаване на противозаконните влизания (в САЩ), за попречване на активността на организации за контрабанда и за усъвършенстване на законния достъп до филантропична помощ “, сподели министър Алехандро Майоркас, който оглавява ведомството.

„ Подобно на членовете на моето семейство, избягали от острова преди съвсем 63 години, след завладяването на властта от комунистите, кубинците заслужават опцията да следват законни пътища към нов живот в Съединените щати “, сподели Майоркас.

Имиграционната работа беше затворена през декември 2018 година след смяна на курса в американската политика към Куба и в отговор на мистериозния „ Хавански синдром “ – към момента необяснени медицински положения, които засегнаха десетки американски дипломати или чиновници в посолства освен в кубинската столица.

За да се бори с незаконната имиграция, изключително през границата си с Мексико, през януари Вашингтон започва стратегия за приемане на до 30 000 мигранти месечно от Никарагуа, Венецуела, Куба и Хаити.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР