Вашингтон обяви награда от 5 милиона долара за залавянето на

...
Вашингтон обяви награда от 5 милиона долара за залавянето на
Коментари Харесай

САЩ дават $5 милиона награда за главата на терорист

Вашингтон разгласи премия от 5 милиона $ за залавянето на Халед Батарфи, водач на " Ал Кайда ", който прикани за набези против американци и евреи по целия свят, откакто Съединени американски щати признаха Ерусалим за столица на Израел, съобщи " Франс прес ".

Саудитецът Батарфи поддържаше афганистанските талибани, преди да стане един от главните водачи на " Ал Кайда " на Арабския полуостров - считаният за най-опасен клон на сунитската формация. В клип, оповестен през януари, той дефинира изказването на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за Ерусалим като " оповестяване на нова юдейско-християнска кръстоносна война " и прикани мюсюлманите да атакуват американци и евреи по целия свят.

Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи, че предлага премия от 5 милиона $ на всеки, който води управляващите до Батарфи или помогне за ареста и изправянето му пред съда. Освен това американската дипломация удвои премията за залавянето на Касем ар Реми, началник на " Ал Кайда " на Арабския полуостров. Сега тя възлиза на 10 милиона $, съобщи БНР.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР