Вашингтон няма да участва през април в церемонията, с която

...
Вашингтон няма да участва през април в церемонията, с която
Коментари Харесай

САЩ отказаха покана на китайския флот

Вашингтон няма да взе участие през април в церемонията, с която ще се означи 70-годишнината от основаването на военноморските сили на Китай и няма да изпрати свои плавателни съдове, написа вестник The Daily Express.

В същото време Япония и Южна Корея се чака да изпратят свои военноморски плавателни съдове и висши представители на управляващите в Токио и Сеул. На 22 април, когато ще бъде военноморският церемониал, посолството на Съединени американски щати ще изпрати своето аташе по защитата да участва. Говорителят на Пентагона подполковник Дейв Ийстбърн съобщи по този мотив: “Правителството на Съединени американски щати се стреми към двустранни връзки, които да се ориентират и концентрират към понижаване на рисковете.” Той добавя: “ВМС на Съединени американски щати ще продължат да преследват своята съществена цел за конструктивизъм в понижаване на риска “.

Говорителят на Пентагона е обяснил какво значи това: нескончаем ангажимент с китайските Военноморски сили, „ основаване на разговор военни-с-военни, като работните групи по Военноморското консултативно съглашение и полемики по разпоредбите за поведение”, съобщи "Фокус ". Решението на Съединени американски щати да избегне основната годишнина е „ без подозрение знак за по-твърди политики във връзка с Китай “ от администрацията на Тръмп, съгласно Джан Баохуей, шеф на Центъра за Азиатско-тихоокеански проучвания към университета Линнан в Хонконг.

Министърът на защитата на КНР предходната седмица разгласи, че над 60 народи ще изпратят делегации за огромния церемониал на 22 април, а в церемонията ще вземат участие кораби от няколко народи в това число Филипините, Южна Корея и Япония.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР