Вашингтон Нешънълс сложи точка на най-тежката си криза от началото

...
Вашингтон Нешънълс сложи точка на най-тежката си криза от началото
Коментари Харесай

Исторически обрат: Вашингтон би Маями от 0:9

Вашингтон Нешънълс постави точка на най-тежката си рецесия от началото на сезона в МЛБ по немислим метод. Столичани стигнаха до приказен триумф с 14:12 вкъщи против Маями Марлинс, успявайки да заличат пасив от 0:9, провокирал шумни освирквани от трибуните. В края почитателите на ст. " Нешънълс Парк " към този момент ревяха от екстаз.

Изявеният любимец в Източната дивизия на Националната лига бе изгубил 18 от последните си 24 мача и бе в серия от 5 провали. След третата поредна загуба в домакинския комплект против Бостън Ред Сокс в сряда тимът падна под коефициент.500 и това накара играчите да проведат закрита среща, с цел да поговорят единствено между тях.



В началото на дуела тази нощ не изглеждаше това да е дало някакъв резултат и Вашингтон пое стремително към шестото си следващо проваляне. Гостите от Маями откриха при неточност на третия бейзмен Антъни Рендон в 1-вия ининг, а във 2-рия навъртяха 6 точки против стартера Джереми Хеликсън, сервирал троен хоумрън на Мартин Прадо за 0:7. В 4-тия пък Джъстин Бор изстреля двоен хоумрън за " марлините " и ситуацията на домакините стана отчайващо.

" Когато изоставахме с 0:7, бях сигурен, че имаме късмет. При 0:9 болеше малко повече, само че не щеш ли се справихме. Мисля, че един път щом отбелязахме първата точка, получихме ентусиазъм и започнахме да се борим. Показахме на какво в действителност сме способни ", показа Трей Търнър, който се трансформира в мотор на историческия поврат.



Откриващият остроумен на Нешънълс зададе звук със соло хоумрън в затварянето на 4-тия ининг за 1:9. В 5-ия столичани върнаха още 4 точки, а в 6-ия към този момент водеха, откакто Търнър трансферира оградата за повторно – този път при цялостни бази за първия огромен шлем в кариерата си. В 7-ия шортстопът вкара още 2 точки с индивидуален шлагер и приключи мача с персонален връх от 8 RBI.

При 14:9 в 8-ия ининг Брайън Андерсън удари троен хоумрън за Марлинс, с който бе завършен крайният резултат в най-лудия мач от началото на сезона и един от най-невероятните въобще. За финален път тим бе печелил мач след недостиг от 9 или повече точки на 2 юни 2016 година, когато Сиатъл Маринърс обърна Сан Диего Падрес от 2:12 до 16:13 като посетител.



За Вашингтон това е рекорден поврат, откогато през 2005 година отборът се реалокира от Канада в столицата на Съединени американски щати. Досегашният максимален пасив, който Нешънълс бе заличавал, бе 8 точки при успеха с 13:12 против Атланта Брейвс на 28 април 2015 година В клубната история въпреки всичко има още един поврат от 9 точки разлика – на Монреал Експос против Сан Франциско Джайънтс от 2:11 до 14:13 на 16 май 1997 година

Вашингтон Нешънълс - Маями Марлинс 14:12
ст. " Нешънълс Парк "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
МАЯМИ
1
6
0
2
0
0
0
3
0
12
14
0
ВАШИНГТОН
0
0
0
1
4
5
4
0
Х
14
12
1

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 5 ЮЛИ:

Американска лига

Детройт Тайгърс - Тексас Рейнджърс 5:7
Минесота Туинс - Балтимор Ориолс 5:2
Хюстън Астрос - Чикаго Уайт Сокс 4:3
Сиатъл Маринърс - Лос Анджелис Ейнджълс 4:1

Национална лига

Милуоки Бруърс - Атланта Брейвс 7:2
Аризона Дайъмъндбекс - Сан Диего Падрес 3:6
Сан Франциско Джайънтс - Сейнт Луис Кардиналс 2:11

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР