Вашингтон. Необходим е санкционен натиск за успешното ядрено разоръжаване на

...
Вашингтон. Необходим е санкционен натиск за успешното ядрено разоръжаване на
Коментари Харесай

Майк Помпео: Необходим е санкционен натиск за успешното ядрено разоръжаване на Северна Корея

Вашингтон. Необходим е санкционен напън за сполучливото нуклеарно разоръжаване на Северна Корея, съобщи държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео пред публицисти на 20 юли, предава съветската организация Regnum .
Държавният секретар означи, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е " надъхан оптимистично " по отношение на вероятностите за нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров, и той показа мнението му, само че с цел да се реализира тази цел са нужни „ пълномащабни наказания ".
Помпео повтори към този момент казаното от Вашингтон, че Северна Корея прави контрабандата на нефтопродукти, доста надхвърляйки откритите от Организация на обединените нации квоти. Също по този начин съгласно него казусът е в доставките на въглища при заобикаляне на глобите против Пхенян и продължаващото наличие на севернокорейските служащи в редица страни.
Агенцията напомня, че в петък стана известно, че Русия и Китай не поддържат настояването на Съединени американски щати в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за цялостната възбрана на доставките на петролни артикули за Северна Корея, с молба за повече време, за изследване на обстановката. Вашингтон съобщи, че Северна Корея е нарушила своята квота за импорт на петролни артикули за 2018 година, като за интервала от януари до май е закупила повече от 750 хиляди барела нефт при квота от 500 хиляди барела.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР