Вашингтон не е давал на Турция "зелена светлина" за операцията

...
Вашингтон не е давал на Турция "зелена светлина" за операцията
Коментари Харесай

Майк Помпейо: САЩ не са давали на Турция зелена светлина за операцията ѝ в Сирия

Вашингтон не е давал на Турция "зелена светлина " за интервенцията ѝ в Сирия, обратно на някои изказвания, съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо в изявление за телевизия Пи Би Ес, съобщи Българска телеграфна агенция.

"Това е неистина. Съединени американски щати не са давали на Турция "зелена светлина ". Спомнете си нашата задача (в Сирия). Ние отидохме там, където хора бяха убивани, горени, държани в кафези. Президентът стартира акция за разгромяването на халифата и това беше реализирано ", съобщи Помпейо.

На въпрос за изтеглянето на американските войски от североизточна Сирия, където Турция стартира атака против кюрдските милиции, той посочи, че това решение било взето, с цел да не бъдат излагани на риск военните. "Ние ще продължаваме да пазиме нашите жители от терористична опасност ", уточни Помпейо.

В същото време той изрази мнението, че изтеглянето на американските военни от зоната на турската интервенция ще докара до възраждането на терористичната организация "Ислямска страна ".

"Не имам вяра това да стане ", съобщи държавният секретар, разяснявайки изказванията на американски законодатели по този въпрос. "Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп схваща опасността ", увери той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР