*** Вашингтон Министър-председателят Бойко Борисов е на официално посещение в

...
*** Вашингтон Министър-председателят Бойко Борисов е на официално посещение в
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 25 ноември

*** Вашингтон

Министър-председателят Бойко Борисов е на публично посещаване в Съединените американски щати, където ще се срещне с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

*** София

От 8.50 часа в университетския параклис „ Св. Климент Охридски” в Богословския факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски” Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще отслужи света Божествена литургия. С нея ще стартира празничната стратегия за отбелязване на патронния празник на университета. След службата литийно шествие ще се насочи към паметника на свети Климент Охридски. В 11.00 часа Академичният съвет на Софийския университет отпред с ректора проф. Анастас Герджиков ще сервира венец пред паметника на св. Климент Охридски. Академичното празненство във връзка празника ще се организира в Аулата на Софийския университет и ще стартира в 11.15 часа.

От 9.00 часа в храм „ Св. Климент Охридски “ в жк. „ Люлин “ Негово преосвещенство Белоградчишкият свещеник Поликарп ще отслужи Архиерейска света Литургия.

От 10.00 часа в Градина „ Св. Климент Охридски “ сред Народно заседание и СУ „ Св. Климент Охридски “ ще се организира гала по засаждането на лале „ Сердика “ във връзка на 110-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки сред България и Нидерландия. В събитието ще вземат участие министърът на външните работи Екатерина Захариева, кметът на София Йорданка Фандъкова и посланикът на Нидерландия в България Беа загар Тъшър.

От 10.00 часа в институцията на омбудсмана на ул. „ Георг Вашингтон “ 22 ще се организира тематична приемна в институцията за жители и представители на неправителствени организации във връзка Международния ден на Организация на обединените нации за битка с насилието над дами и девойки.

От 10.30 часа министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев ще посети Националния център за образование и подготовка в системата за незабавна здравна помощ във връзка със стартирането на образованията на личния състав от центровете за незабавна здравна помощ и незабавните отделения по план „ Подобряване на изискванията за лекуване на незабавните положения “ (ПУЛСС).

От 10.30 часа 20-и състав на Софийски градски съд ще гледа делото против Йоан Матев за убийството в Борисовата градина.

От 10.30 часа на ул. „ Мизия “ 23 в жк. „ Яворов “ ще се организира публична конференция на Българска национална телевизия, на която ще бъде показан българския план за Евровизия 2020. По време на събитието за първи път ще се разгласи представителят на страната ни в Ротердам през май 2020 година.

От 11.00 часа в Клуб " Журналист " на Съюза на българските публицисти на ул. „ Граф Игнатиев “ 4, етаж 1, ще се организира среща с посланика на Испания у нас Н. Пр. Алехандро Поланко. Тема на срещата е ситуацията в Испания след изключителните избори в страната, състояли се на 10 ноември т. година, както и културната стратегия на испанското посолство в България.

От 11.00 часа в изложба „ Сан Стефано “ на ул. „ Сан Стефано” 22 ще бъдат открити изложения на Педро Галилея (колекция модерна испанска графика), Ратеб Шабан (колекция графика от Близкия изток, включваща творби на проф. Шабан и определени произведения на негови възпитаници), както и независимата галерия на проф. Едвин Драгичевич. Изложбите започват с лекции и беседи с присъединяване на всеки от гостите. Инициативата е в границите на Осмото интернационално триенале на графиката, което събира над 300 участници от 36 страни.

От 11.00 часа в Литературен клуб „ Перото “ ще се организира конференция, на която ще бъдат показани акцентите от тазгодишното издание на Новогодишен музикален фестивал.

От 11.00 часа в постройката на Главна дирекция „ Национална полиция “ ще се организира конференция във връзка започваща акция против насилието над дами.

От 14.00 часа в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев ще се срещне със студентите и учениците, които ще получат еднократна стипендия от самодейността „ Подкрепи една фантазия “ за 2019 година

От 14.00 часа в „ Кино Култура “ на ул. „ Сан Стефанов “ 22 ще се организира семинар на тематика „ Какво би трябвало да знаем за рака на белите дробове? “.

От 17.00 часа в Изложбена изложба на СБХ, „ Шипка” 6 ще се състои публично разкриване на Осмото интернационално триенале на графиката, което събира над 300 участници от 36 страни.

От 18.00 часа в зала 1 на Централния боен клуб ще бъде показана книгата „ Посланията на оброчищата “ на Зденка Тодорова във връзка 100- годишнината от подписването на злополучният Ньойски контракт.

От 18.00 часа в изложба „ Академия “ на ул. „ Шипка “ 1 ще бъде открита галерия на преподаватели и студенти в НХА.

От 18.30 часа в Литературен клуб „ Перото “ ще бъде показана книга със стихотворения на Иван Радоев.

От 18.30 часа в кино „ Люмиер Лидл “ ще се състои прожекция на кино лентата „ Г-жа Лаури и наследник “ на режисьора Ейдриън Ноубъл.

От 19.00 часа в изложба „ КООП “ на бул. „ Янко Сакъзов” 17 ще бъде открита независимата галерия на Камен Старчев в границите на Осмото интернационално триенале на графиката.

От 19.00 часа в спектакъл „ Азарян “ ще бъде показан спектакълът „ Аз, Сизиф “ под режисурата и драматургията на Веселка Кунчева и сценографията на Мариета Голомехова.

От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще се състои концерт-спектакълът „ Между два свята “. Виртуозите Марио Хосен (цигулка) и Адриан Йотикер (пиано) ще показват творчеството на Николо Паганини и Фредерик Шопен.

*** Асеновград

От 9.30 часа в зала 3 на Районния съд ще се гледа делото против мъж, упрекнат за подаване на подправен сигнал за ликвидиране в село Мостово.

*** Бургас

От 09.00 часа в ОУ „ Свети Климент Охридски “ ще стартира празнична стратегия за отбелязване на 135-ата годишнина на образователното заведение.

От 13.30 часа в Културен център " Морско казино " ще бъдат наградени учебните екипи, взели участие в мини учебни здравни планове. Приветствие, грамоти и дарове на участниците ще поднесат доктор Лорис Мануелян-Заместник-кмет, госпожа Мая Казанджиева - Директор дирекция " Социални действия, опазване на здравето и спорт ", Община Бургас и други посетители.

*** Варна

От 18.00 часа в Арт изложба „ Le Papillon “ на ул. „ Драгоман “ 12 ще бъде открита изложбата „ SEMPRE ALLEGRO “ с живописни платна на Николай Тихолов.

От 19.00 часа в Хотел Голдън Тюлип ще се организира благотворителен коктейл „ Ръцете, които помагат” за набиране на средства във фонд „ Подпомагане на дами, жертви на принуждение “.

*** Велико Търново

От 10.00 часа в зала 302 в Общината ще се организира конференция във връзка премиите за заслуги обществената сфера.

*** Добрич

От 18.00 часа в Концертна зала „ Добрич “ ще се състои концертът „ Фамилия Охридски - другари вечно “ във връзка 40 години от основаването на СУ „ Св. Климент Охридски “ с присъединяване на учители, родители и ученици на учебното заведение.

От 19.00 часа в Младежки център – Добрич ще бъде показан спектакълът „ Кризисен център “ на Драматично-куклен спектакъл „ Васил Друмев “ – Шумен.

*** Казанлък

От 10.00 часа в Детско-юношеския отдел на Библиотека „ Искра “ ще стартира първото от поредицата креативните ателиета „ Вълшебна Коледа “, които ще се организират в библиотеката всеки ден до 17 декември.

*** Кюстендил

От 11.00 часа в клуба на Българска телеграфна агенция ще бъде показан план „ Развитие на младежките театри против омразата”.

*** Пазарджик

От 17.30 часа в изложбеното предверие на Театър Дом-паметник ще се състои публично разкриване на изложбата „ С пулса на създателя “.

*** Пловдив

В 09.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се организира съвещание по делото, формирано по митинг на Окръжна прокуратура – Пазарджик и по тъжби на двамата подсъдими, които са приети за отговорни в опит за насила на длъжностни лица от „ Напоителни системи “ клон Тополница и опит за рушвет на същите.

От 09.15 часа в зала 3 на Районния съд ще се гледа делото против мъж, упрекнат за нарушение на публичния ред и опасност за ликвидиране на полицейски чиновници.

От 09.30 часа в зала 1 на Окръжния съд ще се гледа делото против жена, упрекната за укриване на налози за над 469 000 лева

От 09.45 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се организира съвещание по делото, с което проверяващ митнически контрольор в Митница „ Бургас “ Д. М. апелира присъдата си от 9 години затвор, както и да заплати обезщетение от 464 652 лева за породени от закононарушението имуществени вреди.

От 10.00 часа в Заседателна зала на Областна администрация – Пловдив ще се организира съвещание по отношение на обезводняването на река Въча в сектора след Водноелектрическа централа „ Въча I “ и съществуващата заплаха от заличаване на водната екосистема.

От 10.00 часа в зала 2 на Районния съд ще се гледа делото против мъж, упрекнат за предизвикателство на злополука под влияние на алкохол, при която е потърпевш един човек.

От 10.00 часа в Областен информативен център – Пловдив на ул. „ Авксентий Велешки “ 20 ще се организира осведомителна среща за показване на процедури „ Споделена визия за екологичната мрежа Натура 2000 в България “ и „ Изготвяне/актуализиране на проекти за деяние за видове” по ОПОС по Оперативна стратегия „ Околна среда “.

От 13.00 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се гледа делото против мъж, упрекнат за причиняване на гибелта на служащ на строителен обект поради немарливо осъществяване на служебните отговорности.

От 13.30 часа в Районния съд ще се гледа делото против двама мъже, упрекнати за палеж на лек автомобил.

*** Стара Загора

От 11.00 часа в храм „ Света Богородица “ ще се състоят водосвет и признателен молебен, отдаден на свети Климент Охридски. Ще се извърши и освещаване на читалищните награди и благослов за чиновниците, новите донори и читалищни деятели във връзка 161 години от основаването на Народно читалище „ Св. Климент Охридски 1858 година “.

От 13.00 часа в зала 203 на Общината ще се състои конференция на ръководителя на Общинския съвет Мария Динева във връзка идната на 28 ноември сесия на Съвета.

От 18.30 часа в Народно читалище „ Св. Климент Охридски 1858 година “ ръководителят на читалището доктор Иван Аяров ще изнесе тържествено слово във връзка 161 години от основаването на културната институция. Ще се организира и награждаване на заслужили читалищни дейци. След това ще стартира церемониален концерт на художествени колективи при читалището за наградените, донорите и гостите.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР