Вашингтон. Кучето герой, ранено в операцията срещу лидера на Ислямска

...
Вашингтон. Кучето герой, ранено в операцията срещу лидера на Ислямска
Коментари Харесай

AFP: Кучето герой, ранено в операцията срещу лидера на „Ислямска държава“ ще получи официално посрещане в Белия дом

Вашингтон. Кучето воин, ранено в интервенцията против водача на „ Ислямска страна “ Абу Бакр ал-Багдади ще получи публично посрещане в Белия дом, съобщи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предава AFP .
Тръмп разкри, че белгийската овчарка, взела участие в акцията се назовава Конан. Това обаче може би е било неточност от страна на президента, тъй като името на кучето може да бъде обвързвано с отряда на спецчастите, направил интервенцията, което е конфиденциална информация.
Президентът разгласява фотомонтаж в обществената мрежа „ Туитър “, който демонстрира по какъв начин Тръмп връчва на кучето „ Медал на достойнството “, най-високото военно отличие в американската войска, а в профил на фотографията написа „ Американски воин “.
„ Много сладостен монтаж, само че „ същинският “ Конан ще напусне Близкия изток и ще пристигна в Белият дом през идната седмица! “, съобщи Тръмп в известие в „ Туитър “.
Не е ясно какво още чака Конан в Съединени американски щати, само че AFP отбелязва, че Тръмп е първият американски президент от повече от 100 години, който не има куче.
Конан беше ранен по време на преследването на Багдади в базата, където той се укриваше в Северна Сирия. Според информацията кучето е било ранено, когато водачът на „ Ислямска страна “ се е взривил, откакто преследването го е отвело в задънена улица.
Според американския военачалник Марк Майли, кучето воин ще се възвърне изцяло от пострадванията.

Превод и редакция: Теодор Пенев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР