Вашингтон. Изследователи на NASA, използвайки телескопа Хъбъл“, са открили неочаквано

...
Вашингтон. Изследователи на NASA, използвайки телескопа Хъбъл“, са открили неочаквано
Коментари Харесай

NASA: „Хъбъл“ откри диск, въртящ се около черна дупка, който може да промени наложените мнения в астрономията

Вашингтон. Изследователи на NASA, употребявайки телескопа „ Хъбъл “, са разкрили ненадейно тъничък диск от материя, който се върти към солидна черна дупка в галактиката NGC 3147, ситуирана на 130 млн. светлинни години от земята, това оповестяват от NASA на своята интернет страница.

Проблемът е, че този диск не би трябвало да съществува съгласно признатите в астрономията теории.

„ Никога не сме виждали резултатите на по едно и също време общата и специфичната релативност в различима светлина с такава ясната “, съобщи Марко Чайберг от Европейската галактическа организация и Космическият телескопен проучвателен институт, който е член на екипа, забелязал феномена.

„ Това е забавен феномен – диск, толкоз покрай черна дупка, че скоростта и интензитета на гравитационното привличане въздействат на това по какъв начин виждаме фотоните светлина “, добави Стефано Бианчи, други от откривателите. „ Не можем да разберем данните, в случай че не замесим Теорията на относителността ", добави той.

„ Това е комфортен случай да проверим дали в действителност под несъмнено равнище на светлината, подобен вид дискове стопират да съществуват “, съобщи различен член на екипа. Според него подобен тип дискове като засечения, съществуват единствено при обекти, които са хиляда или 10 хиляди пъти по-светли от черна дупка. " Идеите ни за газовите придвижвания в такива тъмни галактики най-вероятно ще се окажат неправилни “, счита Бианчи.

Дискът е толкоз надълбоко врязан в гравитационното поле на черната дупка, че светлината на газовете се е модифицирала, което е планувано от Алберт Айнщайн в Теорията на относителността, което дава на астрономите неповторим случай да следят процесите на динамичността покрай черна дупка.
Превод и редакция : Цанко Цолов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР