Вашингтон изгражда коалиция, за да предотврати завършването на Северен поток

...
Вашингтон изгражда коалиция, за да предотврати завършването на Северен поток
Коментари Харесай

САЩ правят коалиция срещу завършването на "Северен поток" 2

Вашингтон построява коалиция, с цел да предотврати завършването на " Северен поток 2 ", съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, оповестява РИА Новости, базирайки се на негово изявление за „ Билд “. Според него Америка счита, че тръбопроводът основава опасности за Европа, защото става подвластен от съветския газ, а също по този начин заплашва Украйна, а това „ надълбоко тормози доста германци “.

" Надяваме се, че строителството на газопровода " Северен поток 2 " няма да бъде приключено, ние работим, с цел да сме сигурни, че е образувана коалиция, която да предотврати това. Надяваме се, че немското държавно управление ще стигне до същото мнение заради обстоятелството какво се е случило с Навални или заради действителните последствия за сигурността във връзка със зависимостта от съветския газ ", споделя Помпео.

Той добавя, че Съединени американски щати могат да приготвят отговор на обстановката с Навални.  " Съединени американски щати ясно показаха, че потреблението на химическо оръжие е недопустимо. Когато химическото оръжие е било употребявано против Скрипал, ние предприехме фрапантни ограничения. Няма причина да чакаме, че Съединени американски щати няма да реагират съответно и в този момент, което евентуално ще се случи, когато всички обстоятелства разполагаем ", сподели той.

Вашингтон, който разпространява своя природен газ в Европейски Съюз, от дълго време интензивно се опълчва на тръбопровода. Съединени американски щати постановиха наказания върху плана още през декември 2019 година, изисквайки фирмите, участващи в инсталацията, неотложно да спрат строителството. Украйна и редица европейски страни също са срещу.

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че въпросите за " Северен поток 2 " и случаят с Алексей Навални би трябвало да се преглеждат настрана. Въпреки това редица политици в Германия показаха апели за прекъсване или довеждане докрай на плана.

Кремъл прикани да спре политизирането на газопровода, защото това е търговски план, той е от изгода както за Русия, по този начин и за Европейски Съюз, и най-много за Германия.

Проектът „ Северен поток-2 “ планува доставки на газ от Русия през Балтийско море до Германия. Тръбата минава през териториите или изключителните стопански зони на Финландия, Швеция и Дания. Очаква се „ Северен поток-2 “ да бъде пуснат в употреба през 2020-а. Против него се оповестиха Украйна, Полша, Латвия и Литва. Строителството на тръбата е подложено на критика и от Съединени американски щати. В поддръжка на газопровода са Германия и Австрия. 

„ Северен поток 2 “ се извършва от „ Северен поток 2 “ АД с единствения акционер „ Газпром “. Европейските сътрудници - Royal Dutch Shell, OMV, Engie, Uniper и Wintershall дружно финансират плана с 50 на сто
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР