Вашингтон издаде разпореждане днес до американските авиокомпании да не извършват

...
Вашингтон издаде разпореждане днес до американските авиокомпании да не извършват
Коментари Харесай

САЩ ограничиха полетите на американски самолети над част от Иран

Вашингтон издаде предписание през днешния ден до американските самолетни компании да не правят полети през следеното от Техеран въздушно пространство над Персийския и Оманския залив, съобщи Франс прес.

Ограниченията се вкарват поради " усилване на военните дейности и възходящото политическо напрежение в района, което съставлява риск за интервенциите на американската гражданска авиация ", уточни Федералното ръководство за гражданска авиация на Съединени американски щати.

Холандската самолетна компания KLM също няма да лети над Ормузкия пролив до ново разпореждане, предадоха международните организации. В изказване на компанията се споделя, че това решение се взима от съображения за сигурност и мотив е случаят с американския боен дрон, свален от Иран.

Австралийската компания Кантас, разгласи че нейните самолети ще минават по други трасета в Близкия изток, с цел да избегнат Оманския залив и Ормузкия пролив, съобщи ДПА. Промяната ще засегне полетите сред Лондон и Австралия и няма да повлияе на продължителността им, се прецизира в изказване на компанията.

Компаниите Малейжа еърлайнс и Сингапур еърлайнс също оповестиха, че трансформират маршрутите на полетите си, с цел да избегнат рисковата зона, съобщи Ройтерс.

Германската самолетна компания Луфтханза през днешния ден също излезе с решение, че самолетите й няма да прелитат над Ормузкия пролив и Оманския залив, съобщи Асошиейтед прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР