Вашингтон информира Русия по дипломатически канали, че президентът на САЩ

...
Вашингтон информира Русия по дипломатически канали, че президентът на САЩ
Коментари Харесай

Тръмп няма да отиде в Москва за Деня на победата

Вашингтон осведоми Русия по дипломатически канали, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп няма да отиде в Москва за тържествата по случай 75-ата годишнина от успеха във Великата отечествена война. Това заяви пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи ТАСС.

Руските управляващи още не знаят на какво равнище ще бъдат показани Съединени американски щати на идните празнични прояви, добави той.

Парадът по случай годишнината е плануван за 9 май в Москва. Покани за присъединяване в честванията са изпратени до Тръмп, английския министър председател Борис Джонсън, водача на Северна Корея Ким Чен-ун, ръководителите на страните от Оперативно-наблюдателно дело и Шанхайската организация за съдействие, както и до европейски водачи. Сред потвърдилите присъединяване си в тържествата са водачите на Индия, Куба, Франция, Чехия, Венецуела, Беларус, Армения и България, напомня ТАСС.

В изявление за ТАСС в границите на плана " 20 въпроса към Владимир Путин " съветският президент означи по-рано, че водачите на страните от антихитлеристката коалиция би трябвало да дойдат в Москва за 75-ата годишнина от Победата. Запитан до каква степен е значимо като цяло присъединяване на задгранични водачи в тези прояви, Путин акцентира, че това " въобще не е значимо ", тъй като " това е наш празник ", добавя съветската организация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР