Вашингтон и съюзниците търсят нови пътища за прилагане на санкциите

...
Вашингтон и съюзниците търсят нови пътища за прилагане на санкциите
Коментари Харесай

Главоболия в ООН заради руското вето върху резолюция за санкциите срещу Северна Корея

Вашингтон и съдружниците търсят нови пътища за използване на глобите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации против Северна Корея. Това съобщи посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд, представена от " Ройтерс ".

Причината са опасения, че Пхенян може все по-дръзко да напредва в оръжейната си стратегия.

Миналия месец върху резолюция за годишното възобновяване на групата от специалисти , които съблюдават използването на дългогодишните наказания на Организация на обединените нации против Северна Корея, наложени ѝ поради нейните нуклеарни оръжия и стратегии за балистични ракети.

Томас-Грийнфийлд е в Сеул, а по-късно ще посети и Япония, с цел да усъвършенства двустранното и тристранното съдействие по глобите и отвън тях, заяви представителят на задачата на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Нейт Евънс.

Вашингтон, Сеул и Токио разкритикуваха ветото на Русия и въздържанието на Китай, което съгласно специалисти ще попречи на използването на глобите. Южнокорейски дипломат го оприличи на " заличаване на видеонаблюдение, с цел да не бъдеш заловен на мястото на престъплението ".
 Русия блокира подновяването на наблюдаващите на глобите против Северна Корея
Русия блокира подновяването на наблюдаващите на глобите против Северна Корея

Китай гласоподава " въздържал се "

На среща с министъра на защитата на Южна Корея Томас-Грийнфийлд съобщи, че прекратяването на работата на групата основава вакуум в използването на глобите против Пхенян и това може да даде опция за по-нататъшен прогрес в нуклеарната и ракетната му стратегия.

Тя уточни, че Съединените щати работят върху различни способи за правене на надеждни отчети по отношение на използването на глобите и чакат с неспокойствие съдействие от съдружници, в това число Южна Корея.

Русия съобщи, че работата на специалистите не е нито справедлива, нито безпристрастна и че те са се трансформирали в инструмент на Запада. Групата съблюдаваше използването на глобите против Севера през последните 15 години.
 Русия ще наложи несъгласие на резолюция за КНДР в Секретен сътрудник на Организация на обединените нации
Русия ще наложи несъгласие на резолюция за КНДР в Секретен сътрудник на Организация на обединените нации

Гласуването на документа, което се очакваше в петък, е било отсрочено по искане на Съединени американски щати, с цел да се даде опция за спомагателни съвещания

До ветото на Русия се стигна след подсилване на връзките сред Москва и Пхенян след срещата на техните водачи през септември.

Северна Корея беше упрекната, че е които съветските сили са употребявали във войната в Украйна.

Както Москва, по този начин и Пхенян само че предходната година дадоха обещание да задълбочат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР