Вашингтон и Пхенян трябва да решават противоречията си чрез преговори,

...
Вашингтон и Пхенян трябва да решават противоречията си чрез преговори,
Коментари Харесай

Китай с остро предупреждение: Вашингтон и Пхенян да се разберат помежду си! В противен случай - война

Вашингтон и Пхенян би трябвало да вземат решение несъгласията си посредством договаряния, а възможни военни дейности на Корейския полуостров ще провокират злополука. Това съобщи през днешния ден на постоянния си брифинг за медиите представителят на китайското външно министерство Лу Кан. Военни дейности няма да решат казуса с ракетната и нуклеарната стратегия на КНДР, а ще доведат до злополука. Надяваме се страните да вземат ограничения за намаляване на несъгласията, сподели дипломатът, представен от международни медии.
Той разяснява думи на ръководителя на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Джоузеф Дънфорд, който съобщи в събота на конференция по сигурността в Аспен, Колорадо, че е допустимо Вашингтон да предприеме военни дейности против Пхенян.

Съединени американски щати и КНДР би трябвало да решат въпроса посредством договаряния и с политически средства, съобщи представителят.

Лу Кан напомни, че през юли външните министри на Русия и на Китай направиха взаимно изказване за уреждането на обстановката на Корейския полуостров. " Надяваме се страните да поддържат тази самодейност, сподели той.



Русия и Китай оферират Северна Корея да вкара мораториум над своите нуклеарни и ракетни проби, а Съединени американски щати и Южна Корея да се въздържат от широкомащабни военни учения. Москва и Пекин считат, че в случай че това стане, ще може да стартират договаряния, на които да се договорят задължения за неупотреба на мощ и възпиране от експанзия.



Китай ще продължи да изпраща назад бегълци от Северна Корея, които не признава за бежанци, сподели още представителят на китайското външно министерство.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР