Вашингтон и някои от неговите европейски поддръжници поеха по пътя

...
Вашингтон и някои от неговите европейски поддръжници поеха по пътя
Коментари Харесай

Лавров: САЩ се опитват да привлекат Босна и Херцеговина в НАТО

Вашингтон и някои от неговите европейски поддръжници поеха по пътя към привличане на Босна и Херцеговина в НАТО , нарушавайки резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съобщи съветският министър на външните работи Сергей Лавров, представен от ТАСС.

" Съединени американски щати и някои водещи западноевропейски страни изискват босненски и някои хърватски партии да поемат курс за основаване на единна страна в Босна ", изяснява той.

" Целта е елементарна - да вкарате Босна в НАТО. И за тази цел те прибягват до разнообразни маневри, в това число преразглеждане на резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. "

Според конституцията, препоръчана в Общото рамково съглашение за мир в Босна и Херцеговина - Дейтънското съглашение, подписано на 14 декември 1995 година в Париж, Босна и Херцеговина се състои от две формирания: Федерация Босна и Херцеговина (51% от територията на страната ) и Република Сръбска (49% от територията на страната), както и област Бръчко.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР