Вашингтон и Москва ще проведат преговори за Украйна и по

...
Вашингтон и Москва ще проведат преговори за Украйна и по
Коментари Харесай

Вашингтон и Москва сядат на масата за преговори на 10 януари

Вашингтон и Москва ще проведат договаряния за Украйна и по въпросите на сигурността на 10 януари, предадоха международните информационни организации. Информацията обявена  първо от Белия дом, а след това доказана и от Кремъл. 

" Съединените щати желаят да водят разговор с Русия ", съобщи представител на американския народен съвет по въпросите на националната сигурност.

Разговорите ще се водят на безпристрастен терен, в Женева, стана ясно от изказване на руския заместник-министър на външните работи Сергей Рябков.  " 10 януари ще бъде главният ден за двустранни руско-американски съвещания ", добави той и даде да се разбере, че съществена цел ще бъде да се успокои напрежението към Украйна. Рябков добави, че не чака за един ден да бъде реализирано съглашение сред двете обсъждащи страни. 

Все още не е ясно в какъв състав ще стартират договарянията.

Преговори сред Русия и НАТО може да има на 12 януари, а на 13 януари може да има договаряния сред Русия и Организацията за сигурност и съдействие в Европа, посочи представител на Белия дом.

Русия желае да спре разширението на НАТО на изток и да предотврати пълноправното участие на Украйна в организацията, което Москва възприема като опасност, отбелязва ДПА.

Вашингтон твърди, че в диалозите с Москва няма да бъде взето никакво решение, без да има допитване до съдружниците и до Украйна.

От седмици Западът е смутен от информации, че Русия е струпала десетки хиляди военни в региони близо до Украйна.
В събота съветското министерство на защитата разгласи, че над 10 000 военни ще се върнат в техните бази, откакто са взели участие във военни маневри. Ведомството не заяви какъв брой от тях са били на границата с Украйна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР