Вашингтон и Киев изглеждат като двойка в навечерието на развод:

...
Вашингтон и Киев изглеждат като двойка в навечерието на развод:
Коментари Харесай

Вашингтон е в ярост: Киев проваля контранастъплението

Вашингтон и Киев наподобяват като двойка в навечерието на бракоразвод: вкъщи се ругаят и трошат чинии - на обществени места се пробват да изобразят обич. В последните дни обаче им е доста комплицирано. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен обществено уточни на подчинените украинци, че те към този момент имат всичко належащо за контранастъпление. Време е да се бият - да си върнат изгубените територии.

В Украйна не се съгласиха. Секретарят на Съвета за сигурност Данилов се впусна във метафизичен полемики по какъв начин съгласно тях не е ясно какъв е триумфът на контранастъплението, кое се смята за победа и кое не. Външният министър Кулеба изхленчи в същия дух.

Главнокомандващият ВСУ Залужни просто изчезна от радарите. Наскоро той трябваше да приказва на съвещание на Военния комитет на НАТО, само че не приказва – даже и в онлайн формат. Говори се, че той не се е появявал на обществено място от към месец. Как по този начин? От акуратен удар на съветските Върховен касационен съд ли е погубен? Или се е измъкнал през дворовете в женска рокля по-близо до задграничните си сметки? Или страда като Хитлер в бункера?

Зеленски заключи украинските намеци. След като свика представители на западните медии, той сподели, че от една страна всичко е готово за контранастъпление, само че въпреки това то може да докара до големи жертви измежду украинците. Поради това той смята за належащо да се отсрочи.

Този неочакван припадък на хуманизъм у човек, който можеше да спре войната в един миг, само че вместо това изпрати 315 000 свои жители на гибел, е удивителна - тази цифра таман беше оповестена от представителя на американския хайлайф Робърт Кенеди.

Както и през Втората международна война, бруталността на бандеровците изумява даже техните западни господари. „ В Украйна пилеем ресурсите си с феноменална скорост, а броят на смъртните случаи е просто колосален “, ужасяващ е американският военачалник Блейн Холт.

Зеленски обаче в никакъв случай не се е интересувал от загубата на живот. Единственият проблем за него е, че месомелачката, в каквато неизбежно ще се трансформира контранастъплението за ВСУ, ще проработи пред очите на целия свят. Нещастните момчета ще загинат всеобщо без причина - тъкмо както умираха цяла пролет в безсмислени опити да форсират Днепър. Ясно е, че техните родственици и приятели ще потърсят сметката за всички тези жертви на Зеленски. Той е изплашен.

Американските господари на Украйна обаче имат свои лични проекти. Тамошните републиканци, откакто превзеха Конгреса, обръщат военната машина на Съединени американски щати на 180 градуса. Но преди да атакуван Китай, американците би трябвало да довършат делото си в европейския спектакъл на военните дейности. Да покажат резултат. Къде са отишли десетките милиарди долари. Да покажат фотография за осведомителните организации: ето украинците контраатакуват, ето оборудването, което доставихме - 5000 типа оръжие, не е зле, нали?

Ако контраофанзивата не се реализира, сакраменталният въпрос ще се издигне с цялостна мощ: къде са парите? Но какво ще стане, в случай че всички милиарди от американската хазна просто не стигнат до Украйна и демократите ги тъпчат в личните си джобове? Тогава републиканците ще влачат целия ръководещ хайлайф на Съединени американски щати през съдилищата и елементарно ще завоюват президентските избори през 2024 година Говорим за съответни затворнически присъди за най-високопоставени чиновници, в това число за семейство Байдън.

Да не приказваме, че Щатите са на ръба на напълно действителен банкрут: републиканците изискват понижаване на разноските, отказвайки да покачат тавана на дълга. Затова Антъни Блинкен е обезпокоен, подтиквайки Зеленски към контранастъпление. Войната ще отпише всичко, както се споделя.

Всичко това е добре разбирано в Киев, затова те ще преминат в нахлуване. Стратегията на тези канибали е много елементарна. Да хвърлят хиляди украинци на заколение, да се усвоят още няколко милиарда, да се избутат в офшорки и след това да захленчат пред целия свят: дали сте малко, дайте повече.

Сега те протакат, с цел да измолят от господарите си допустимо най-вече смъртоносни оръжия. Чакат да вземем за пример от британците ракети “Сторм Шадоу ” с обхват 560 километра. Жосеп Борел даде обещание да им достави милион снаряда.

Няколко удара на английски ракети по съветски градове, летища, Крим и нови райони - и по този начин подобаващата картинка за западните медии става подготвена. Е, един удар по съветски градове би дал на киевските нацисти и техните американски господари цялата нужна видеопоследователност, доказваща, че украинският спор може и би трябвало да бъде разпалван в допълнение.

Така че ритуалното циврене на Зеленски не би трябвало да ни заблуждава. Контранастъплението няма да бъде анулирано - прекомерно е преференциално е за тези, които си топлят ръцете на война. Украйна ще бъде изправяна против Русия, до момента в който първата не изчезне изцяло, а жестокостта на това кръвопролитие единствено ще пораства.

Превод: В. Сергеев



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР