Вашингтон. Генерал-лейтенант Тод Д. Уолтърс, номиниран за позицията командващ силите

...
Вашингтон. Генерал-лейтенант Тод Д. Уолтърс, номиниран за позицията командващ силите
Коментари Харесай

Номинираният за командващ силите на САЩ в Европа: Американската армия трябва да е в Косово, за да предотврати зловредните заплахи; За Вашингтон е ключово да премахне зависимостта на регионалните армии от съветските системи

Вашингтон. Генерал-лейтенант Тод Д. Уолтърс, номиниран за позицията командващ силите на Съединени американски щати в Европа и Върховен съюзен главнокомандващ в Европа, съобщи, че американските бойци са нужни в Косово, с цел да се оправят със „ зловредните закани “ извън, като добави още, че командването на въоръжените сили на Съединени американски щати ще поддържа развиването на Косовските сили за сигурност (КСС), написа електронното издание на прищинския всекидневник Gazeta Express .
Генерал Уолтърс бе разпитан от комисията на американския сенат за въоръжените сили и тогава той изясни във връзка ролята на КФОР в Косово, че „ наличието на Съединени американски щати е належащо, с цел да се засилят опциите за отбрана на съдружниците и сътрудниците против тези закани “. Той също направи по-широка оценка, като означи, че Министерството на защитата на Съединени американски щати се пробва да модернизира армиите в района, като ги оборудва с американски оръжия. „ Министерството на защитата поддържа районните съдружници и сътрудници посредством съдействие за сигурност и начинания за увеличение на потенциала. Ключът към тези начинания е премахването на зависимостта на районните военни от руските системи. Подсилваме инструментите за съдействие в региона на сигурността, с цел да модернизираме районните военни с оперативно съвместимо съоръжение от Съединени американски щати и НАТО “, сподели той.
Уолтърс бе запитан съответно какъв би бил неговият метод към Косовските сили за сигурност (КСС), в случай че той бъде доказан като командващ на EUCOM / SACEUR. „ Европейското командване на Водоснабдителна система на Съединени американски щати поддържа развиването на Косовските сили за сигурност в сходство с контрактуваната им 10-годишна стратегия за преход, провеждана в тясна съгласуваност с Съединени американски щати и други съдружници от НАТО. Насърчаваме КСС да поддържат мултиетническа професионална мощ, която да дава отговор за всички жители на Косово “, сподели генералът.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР