Вашингтон е поискал 24 руски дипломати да напуснат САЩ. Това

...
Вашингтон е поискал 24 руски дипломати да напуснат САЩ. Това
Коментари Харесай

САЩ са поискали 24 руски дипломати да напуснат страната

Вашингтон е изискал 24 съветски дипломати да изоставен Съединени американски щати. Това заяви съветският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов, представен от Ройтерс, като се базира на изявление в списание „ Нешънъл интерест “.

Руските чиновници би трябвало да изоставен до 3 септември, когато техните визи изтичат. Новината в допълнение ускорява напрежението сред двете страни.

Почти всеки един от тях няма да бъде заместен от различен съветски посланик, защото Съединени американски щати мощно са нараснали условията за издаване на нови визи, разяснява Антонов.

Говорител на Държавния департамент на Съединени американски щати обаче разяснява, че решението за неудължаване на визите не е удар против Москва. Според него процедурата не е нова, като и до момента съветски дипломати би трябвало да аплайват за нова виза след три години в страната.

Наскоро Русия забрани на американския посланик в Москва да назначава съветски жители, с изключение на охранители. Това принуди задачата в Русия да освободи 182 от своите сътрудници.

„ Запазваме си правото да въведем ответни ограничения “, разяснява представителят на департамента Нед Прайс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР