Вашингтон е първият американски щат, който легализира компостирането на хора.

...
Вашингтон е първият американски щат, който легализира компостирането на хора.
Коментари Харесай

Първи американски щат позволи починали да се превръщат в почва за растения

Вашингтон е първият американски щат, който легализира компостирането на хора. Според новия закон хората там към този момент могат да изберат да се трансфорат в екологично чиста почва след гибелта си, написа БГНЕС.
Процесът се преглежда като опция на кремациите и погребенията и като удобен вид в градовете, където земята за гробища е нищожна, заяви BBC. В края на компостирането обичаните хора се трансформират в почва, която може да се употребява за засаждане на цветя, зеленчуци или дървета.
Законопроектът към този момент е подписан от губернатора на щата Вашингтон.
Катрина Спейд, която лобира за въвеждането на закона е създател на компания, която може да бъде първата, която ще дава всеобщо услугата. " Преустройството предлага опция на балсамирането и погребението или кремацията, което е естествено, безвредно, стабилно и ще докара до обилни икономии на въглеродни излъчвания и потребление на земята ", сподели Спейд.
Как работи методът?
Спейд съобщи, че процесът, създаден от нейната компания Recompose, слага тялото на умрелия в хексагонален железен резервоар, цялостен с люцерна, дървени стърготини и плява. След това контейнерът се затваря херметически и тялото се разлага естествено в границите на 30 дни, създавайки еквивалента на две ръчни колички наторена почва.
По-рано този месец стана ясно, че починалият артист Люк Пери е бил положен да почива в " костюм за гъби " в Калифорния. Създателят на костюма Джей Лии твърди, че тази технология понижава количеството токсични замърсители, които се освобождават в околната среда по време на разлагането и кремацията на човешкото тяло.
Процесът на човешкото компостиране към този момент е легален в Швеция, до момента в който естествените погребения - където тялото е заровено без ковчег или в биоразградим ковчег - са законни в Обединеното кралство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР