Вашингтон. Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп е на посещение

...
Вашингтон. Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп е на посещение
Коментари Харесай

Washington Examiner: Доналд Тръмп е на посещение на границата с Мексико

Вашингтон. Държавният глава на Съединени американски щати Доналд Тръмп е на посещаване на границата с Мексико на фона на настояването му пред Конгреса да отпусне 5,7 милиарда $ за играждане на стена – искане, което демократите не удовлетвориха и в резулат се стигна до частична блоката на работата на държавното управление, отбелязва американското издание Washington Examiner . Финансирането за няколко федерални организации изтече на 22 декември и от този момент насам те преустановиха работа.
В сряда, по време на това, което и двете страни описаха като противоречиво съвещание за договаряне на съглашение за наново пускане на работата на държавното управление, Тръмп излезе от срещата на Белия дом с ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси и водача на демократите в Сената Чък Шумър, откакто те отхвърлиха да се съгласят да финансират гранична стена.
Във вторник Тръмп направи послание от Овалния кабинет с очевидна цел да убеди законодателите да финансират стената. „ Колко повече американска кръв би трябвало да пролеем преди Конгресът да свърши работата си? ", попита президентът по време на речта си. „ На тези, които отхвърлят да вършат компромис в името на сигурността на границите, бих им споделил - представете си, че това е вашето дете, вашият брачен партньор или жена, чийто живот е бил толкоз грубо разрушен “.
Около 800 000 федерални чиновници ще пропуснат заплата в петък, в случай че Тръмп и водачите на демократите не разрешат разногласието за бюджета.
Тръмп заплаши, че ще продължи битката „ месеци или даже години “, в случай че не получи средства от стената. Той не е изключил опцията за оповестяване на изключително състояние на южната граница, което ще му разреши да заобиколи Конгреса в решението за създаване на стената по границата с Мексико.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР