Вашингтон. Данни от специално проучване на общественото мнение публикува в

...
Вашингтон. Данни от специално проучване на общественото мнение публикува в
Коментари Харесай

CBS News: Демократите продължават да увеличават преднината си в надпреварата за Конгреса на САЩ

Вашингтон. Данни от особено изследване на публичното мнение разгласява в неделя новинарският канал на радиотелевизионната корпорация CBS .
В борбата за депутатски места сега демократите са в най-хубава позиция от юни до този миг. Все още обаче те зависят от смяната в настройките на не изключително постоянните и дейни гласоподаватели.
Ако изборите се организираха през днешния ден, Демократическата партия би спечелила 226 места, повече от нужните 218, с цел да имат болшинство. Така за републиканците ще останат другите 209. Допустимата неточност от плюс или минус 14 места въпреки всичко им дава късмет да запазят настоящия си надзор. Така обаче се обрисува по-широка картина на вероятните крайни изборни резултати, която е надалеч по-широка от панорамата, представяна от публичните настройки в американското общество през лятото.
Анализаторите обрисуват два спомагателни модела, чийто сюжети оферират по-големи или по-малки разлики в сравнение с настоящия модел, като по едно и също време се позволяват и дребни разбърквания в основни групи от гласоподаватели. Според първия сюжет, при който гласоподаватели с по-слаби изборни настройки са оповестили, че ще гласоподават тази година за демократите считат, че тяхната партия ще завоюва 235 места. В другия сюжет смяната ще е по-малка, защото нова група гласоподаватели има намерение да си остане вкъщи, републиканците ще завоюват 218 места при тeзи условия, ще съумеят да запазят болшинството си, въпреки и с малко.
Под „ нови “ социолозите, работили за CBS, схващат, гласоподаватели, които са се записали за присъединяване в тазгодишните първоначални избори, само че не са взели участие в предходните – 2010 или 2014.
Междинните избори за двете камари на Конгреса в Съединени американски щати ще се проведат след месец в средата на ноември. И по принцип те не провокират интерес отвън Съединени американски щати. Тази година обаче този избор може да се окаже с особена тежиест за политическата стратегия и бъдещето на президентския мандат на Доналд Тръмп. Ключови политики на държавното управление зависят от неговия резултат, както и вероятно начало на процедури по импийчмънт на президента.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР