Вашингтон. Броят на починалите от COVID-19 в най-засегната от пандемията

...
Вашингтон. Броят на починалите от COVID-19 в най-засегната от пандемията
Коментари Харесай

Университетът „Джон Хопкинс“: Броят на починалите от COVID-19 в САЩ надхвърли 800 000 души

Вашингтон. Броят на умрелите от COVID-19 в най-засегната от пандемията страна в света – Съединени американски щати, надвиши 800 000 души. Това демонстрират последните данни от Университета „ Джон Хопкинс “, представени от френския вестник Le Figaro . Отбелязва се, че жертвите на ковид в страната са повече, в сравнение с наброява популацията на цели американски щати – като Северна Дакота или Аляска да вземем за пример. Прагът от 700 000 умряли беше прекрачен на 2 октомври, напомня изданието.

Около 450 000 смъртни случая са регистрирани в страната през 2021 година, макар че имунизациите започнаха да се ползват от декември 2020 година и станаха необятно налични напролет на актуалната година. В момента Съединени американски щати записват приблизително 1150 смъртни случая от COVID-19 дневно, съгласно данни от Центъра за предварителна защита и надзор на болесттите (CDC). По-голямата част от тях са неимунизирани хора. Около 72% от популацията на Съединени американски щати е получило най-малко една доза от ваксина против ковид, по-малко от доста страни, в това число от Франция.

„ Докато прекосяваме символичния крайъгълен камък на 800 000 американци, умряли от COVID-19, ние си спомняме всеки човек, живота, който е живял, и се молим за техните близки “, сподели президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в изказване. „ Знам какво е да имаш празен стол към кухненската маса, изключително през празничния сезон, и сърцето ми се къса за всяко семейство, което минава през тази болежка “, добави той.

Във вторник вечерта (местно време) членовете на Конгреса почетеха с минута безмълвие изгубените животи. „ Ще помним, че 800 000 обичани хора не са стигнали дотук: загубен татко или дядо, майка или баба, другар, познато лице в квартала “, сподели водачът на демократичното болшинство в Сената Чък Шумър в прессъобщение. „ Всички познаваме някой, който е умрял от тази болест “.

Превод и редакция: Тереза Герова

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР