Вашингтон. Арестуваният във Флорида Сизър Сайок, е обвинен за изпращане

...
Вашингтон. Арестуваният във Флорида Сизър Сайок, е обвинен за изпращане
Коментари Харесай

The Independent: Арестуваният във Флорида заподозрян е обвинен за изпращане на самоделни бомби

Вашингтон. Арестуваният във Флорида Сизър Сайок, е упрекнат за изпращане на 13 самоделни бомби, написа английският вестник The Independent .
Сизър Сайок, 56-годишен, е изправен пред пет федерални обвинявания, които биха могли да доведат до 48 години затвор за неизбухналите бомби, които са направени от 6-инчови части от PVC тръби, часовници и евентуално избухливи материали.
Според обвиняването пакетите включват фотоси на неговите цели, всяка от които е маркирана с червен X.
Сайок беше задържан в магазин за авточасти във Флорида. Автомобилът на заподозряния е бил облепен със стикери на Доналд Тръмп и републиканската партия, е било конфискувано от проверяващите.
Арестът на Сайок в петък сутринта стана, когато в Съединени американски щати продължиха да идват пакети-бомби. Един от тези пакети бе адресиран до сенатор Кори Букър, демократ на Ню Джърси; различен е изпратен до Джеймс Клепър, някогашен шеф на националното разузнаване, а трети е открит преди да до стигне до сенатор Камала Харис, калифорнийски демократ. Четвърта бомба, открита в петък в пощенска станция в Калифорния, е била адресирана до Том Щайър, изтъкнат спонсор на демократите.
Главният прокурор на Съединени американски щати Джеф Сешънс който разгласи обвиняванията, сподели, че карцерът на обвинения би трябвало да служи като предизвестие, че държавното управление на Съединени американски щати няма да толерира принуждение от всевъзможен тип, ориентирано против персони за политически убеждения.
Той сподели: " Това е действителното използване на закона. Ние няма да толерираме такава безвластие, изключително политическо принуждение.... Нека това да бъде урок за всеки, без значение от политически убеждения, че ще използваме цялостната мощ на закона против всеки, който употребява закани или директно принуждение ".
На въпроса за какво Сайок е изпратил бомбите на демократите, Сешънс съобщи, че не е сигурен, добавяйки, че обвиненият " наподобява да е политически стимулиран ".
В края на седмицата минимум 14 подозрителни пакета бяха изпратени до демократи или деятели на партията, макар че не беше обявено за детонации или пострадвания.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР