ВАШИНГТОН (АП) — В началото на пандемията от COVID-19, когато

...
ВАШИНГТОН (АП) — В началото на пандемията от COVID-19, когато
Коментари Харесай

Черните пастори виждат популярните великденски служби като възможност за възстановяване на присъствието на лично богослужение

ВАШИНГТОН (АП) — В началото на пандемията от COVID-19, когато доста църкви реалокираха своите служби онлайн, преп. Уилям Х., Ламар IV в началото потръпна при мисълта, че би трябвало да се трансформира във „ видео персона “, с цел да остане зает със своите енориаши.

„ Устоях на ритване и крещене, тъй като съм дете от 70-те години “, сподели Ламар, старши свещеник на историческата Метрополитна африканска методистка епископална черква във Вашингтон, окръг Колумбия. „ Аз не съм цифров роден. ”

Четири години по-късно Ламар, надарен просветител, се приспособява към предлагането както на виртуални, по този начин и на персонални услуги. След видим спад на посещаемостта, повече събратя на Metropolitan избират персонално свещенодействие вместо виртуално, даже когато скърбят за членове, умряли от COVID-19.

Този Великден Ламар е признателен, че се завръща персонално със своите стадо, вярвайки, че това е подобаващ метод да отпразнуваме посланието на празника за вяра и възкресение.

Този Великден също е възм...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР