ВАШИНГТОН (АП) — Служител на Белия дом на Тръмп, осъден

...
ВАШИНГТОН (АП) — Служител на Белия дом на Тръмп, осъден
Коментари Харесай

Служител на Белия дом на Тръмп, осъден за неподчинение на призовката на Конгреса от 6 януари, за да бъде осъден

ВАШИНГТОН (АП) — Служител на Белия дом на Тръмп, наказан за пренебрежение към Конгреса за отвод да сътрудничи на следствието на Конгреса на 6 януари, Присъдата през 2021 година против Капитолия на Съединени американски щати би трябвало да бъде произнесена в четвъртък.

Прокурорите желаят от арбитър да осъди Питър Наваро на шест месеца зад решетките и да му наложи санкция от 200 000 $. Той беше вторият асистент на Тръмп, изправен пред обвинявания в пренебрежение към Конгреса.

Наваро беше приет за отговорен в отменяне на призовка за документи и показания от комисията на Камарата на представителите на 6 януари. Наваро служи като търговски консултант на Белия дом при тогавашния президент Доналд Тръмп и по-късно разпространява неоснователните изказвания на републиканеца за всеобща машинация на гласоподавателите на изборите през 2020 година, които загуби.

Наваро даде обещание да апелира присъдата, заявявайки, че не може да сътрудничи на комисията, тъй като Тръмп се е позовал на привилегия на изпълнителната власт. Съдия обаче му...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР