ВАШИНГТОН (AP) — Сенатът на САЩ се бори с крайнодясната

...
ВАШИНГТОН (AP) — Сенатът на САЩ се бори с крайнодясната
Коментари Харесай

Сенатът отхвърля крайнодесните възражения за подпомагане на Украйна. Но следващите стъпки са несигурни

ВАШИНГТОН (AP) — Сенатът на Съединени американски щати се бори с крайнодясната републиканска съпротива, с цел да помогне на Украйна да се бори с Русия, работейки през уикенда върху пакет от военна помощ на стойност 95,3 милиарда $ за Киев, Израел и други съдружници, които биха могли да бъдат последният късмет на президента Джо Байдън към този момент да обезпечи забележителна американска поддръжка.

Сенаторите организират гласоподаване късно вечер в петък, до момента в който преглеждат процедурни възражения от съществена група републиканци. По-тясно обвързани с Доналд Тръмп, любимецът за президент на Републиканската партия, републиканските сенатори не слагат като приоритет прекъсването на нахлуването на съветския президент Владимир Путин, което е най-голямата сухопътна война в Европа след Втората международна война.

Лидерът на болшинството Чък Шумър сподели на сенаторите, че би бил подготвен да промени пакета, с цел да завоюва поддръжката им, само че нюйоркският демократ също предизвести, че ще останат на сесията, „ до момента в който работата не бъде свършена “.

...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР