ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън отива ол-ин, като призовава

...
ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън отива ол-ин, като призовава
Коментари Харесай

Байдън призовава „свиващата се инфлация“ като част от по-широка стратегия за преформулиране на начина, по който гласоподавателите гледат на икономиката

ВАШИНГТОН (АП) — Президентът Джо Байдън отива ол-ин, като приканва „ свиващата се инфлация “.

Терминът се ползва за видимо прикрит метод за фирмите да покачват цените посредством леко понижаване на размера на своите артикули. Изведнъж има по-малко гевреци в чантата, по-малко паста за зъби в тубичката и по-къси бонбони.

„ Това се назовава стесняване “, сподели Байдън в речта си за положението на Съюза в четвъртък вечер. „ Вземете същата сума и имате към, не знам, 10% по-малко Snickers в нея. “

Фокусът на президента върху свиващата се инфлация е част от по-широка тактика за преформулиране на метода, по който гласоподавателите мислят за стопанската система преди изборите през ноември. Байдън се пробва да отклони рецензиите за високите цени и вместо това да хвърли виновността върху огромния бизнес.

Той също по този начин се пробва да покаже на елементарните хора, че се бори за тях, до момента в който се бори да убеди обществеността, че стопанската система е укрепнала под негово управление.

Той приказва за казуса с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР