ВАШИНГТОН (AP) — Очаква се силната икономическа активност в Съединените

...
ВАШИНГТОН (AP) — Очаква се силната икономическа активност в Съединените
Коментари Харесай

Ръководителят на МВФ прогнозира малко по-силен глобален растеж през 2024 г. и предупреждава за потенциални дългосрочни клопки

ВАШИНГТОН (AP) — Очаква се мощната икономическа интензивност в Съединените щати и нововъзникващите пазари да помогне за стимулиране на световния напредък с към 3% през това време година, сподели шефът на Международния валутен фонд в четвъртък, под годишната историческа междинна стойност и сигнален знак за евентуални слаби резултати през 2020-те години.

„ Без промяна на курса, ние в действителност се насочваме към „ тепките двадесет години “ –– постепенно и разочароващо десетилетие “, сподели Кристалина Георгиева, ръководещ шеф на организацията, при оповестяването на икономическата прогноза и по-дългосрочната вероятност.

Тя сподели, че световната икономическа интензивност е слаба съгласно предходни измервания и дългът нараства, поставяйки огромни провокации пред обществените финанси в доста елементи на света.

„ Белезите от пандемията към момента са с нас. Глобалната загуба на произвеждане от 2020 година насам е към 3,3 трилиона $, като разноските са непропорционално върху най-уязвимите стра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР