Вашингтон. Американският еврейски комитет оповести първото конкурентно социологическо проучване на

...
Вашингтон. Американският еврейски комитет оповести първото конкурентно социологическо проучване на
Коментари Харесай

„Jerusalem post“: Социологическо проучване за настроенията сред евреите във Франция, Израел и САЩ

Вашингтон. Американският еврейски комитет оповести първото конкурентно социологическо изследване на настроенията на евреите във Франция, Израел и Съединени американски щати, които са трите най-големи еврейски общности в света, написа изданието „ Jerusalem post “ .
Резултатите от изследването демонстрират, че 72% от евреите в Съединени американски щати считат, че преуспяването на Държавата Израел е доста значимо за дълготрайното бъдеще на евреите. Във Франция 53% от евреите дават отговор аналогично на този въпрос, а в Израел 91% от запитаните.
В допълнение към тези резултати, изследването демонстрира възходящо терзание измежду еврейските общности в Съединени американски щати и Франция, по отношение на тяхната персонална сигурност.
Около 65% от евреите в Съединени американски щати декларират, че се усещат по-малко сигурни, спрямо предходната година. Също по този начин към половината от евреите във Франция декларират, че обстановката в страната, във връзка с тяхната персонална сигурност, се е влошила спрямо преди една година.
Мнозинството от евреите във Франция (58%) са имали персонален опит с прояви на антисемитизъм, като повече от половината (56%) декларират, че не считат, че френските управляващи се борят дейно с възходящия брой закононарушения от ненавист.
Мнозинството (55%) от евреите във Франция са обмисляли да изоставен страната през предходната година, по разнообразни аргументи. Около една пета (21%) декларират, че са обмисляли да емигрират по стопански аргументи, 17% от опасения за бъдещето на еврейската общественост и 12% заради опасения за бъдещето на Франция.

Превод и редакция: Светлин Божков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР