Вашингтон. Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън ще направи

...
Вашингтон. Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън ще направи
Коментари Харесай

The Washington Post: Белият дом ще направи преглед на военните учения на САЩ в Европа за ограничаване на Русия

Вашингтон. Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън ще направи обзор на американските военни учения в европейските страни през последните години, като нейни чиновници имат намерение да се срещнат с информацията на Пентагона за тези маневри, написа американският вестник The Washington Post , базирайки се на свои източници.

„ Белият дом e изискал от Пентагона лист с ученията, които Съединени американски щати са провели в Европа през последните години за въздържане на Русия, както и тяхната аргументация. Администрацията на Байдън ще прегледа военните интервенции във въздуха, на сушата и в морето., предопределени да сдържат силата на Кремъл и да въодушевяват съдружници и сътрудници в Европа “, се споделя в изданието. Според изданието „ задачата на настояването е Белият дом да получи цялостна изясненост по отношение на военните учения на Съединени американски щати и други дейности, ориентирани към въздържане в Европа, с цел да могат да бъдат оценени и планувани нови маневри в светлината на към този момент извършени “.

Материалът съдържа думите на представител на американската администрация. Той прецизира, че посоченото искане касае " броя на военнослужещите ", които са взели участие в маневрите, както и информация " за техните политически цели ".

Както се показва в материала, „ през последните години, в светлината на напрежението с Москва, мащабът на военните интервенции на Съединени американски щати в Европа се е нараснал “. Изданието отбелязва, че „ външни специалисти са изразили угриженост, че някои от тези задачи са станали прекомерно провокативни и би трябвало да бъдат преоценени “. В същото време, както акцентира вестникът, „ високопоставени чиновници на администрацията на Байдън са споделили, че Белият дом е изискал информация от Пентагона не за ограничение на тази активност “.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР