Вашингтон — Върховният съд изслуша в четвъртък устни аргументи в

...
Вашингтон — Върховният съд изслуша в четвъртък устни аргументи в
Коментари Харесай

5 ключови извода от аргументите на Върховния съд относно избираемостта на Тръмп през 2024 г.

Вашингтон — Върховният съд изслуша в четвъртък устни причини в хитов случай по отношение на това дали някогашният президент Доналд Тръмп може да бъде изключен от първичното гласоподаване в Колорадо поради неговия дейности към офанзивата против Капитолия на 6 януари 2021 година

Случаят зависи от раздел 3 от 14-та корекция, която не разрешава на чиновници, които са се заклели да поддържат Конституцията, да служат в държавното управление, в случай че вземат участие в въстание. Разпоредбата беше въведена през 1868 година, с цел да попречи на някогашни конфедерати да заемат длъжности, и беше оставена в латентно положение повече от 150 години.

Група гласоподаватели в Колорадо оспори допустимостта на Тръмп за Белия дом, базирайки се на 6 януари. Разделен Върховен съд на Колорадо постанови през декември, че раздел 3 значи, че Тръмп не дава отговор на условията за служба и затова не може да се появи на първоначални избори в щата. Съдът спря решението си, с цел да може Тръмп да апелира пред Върховния съд на Съединени американски щати.

известно като...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР