Вашингтон — Съдия Ейми Кони Барет посочи в понеделник, че

...
Вашингтон — Съдия Ейми Кони Барет посочи в понеделник, че
Коментари Харесай

Съдия Ейми Кони Барет казва, че би било „добра идея“ Върховният съд да приеме етични правила

Вашингтон — Съдия Ейми Кони Барет уточни в понеделник, че поддържа Върховния съд да одобри кодекс за държание, като сподели тя има вяра, че това би било „ добра концепция “ и ще покаже на обществеността какво се случва във висшия съд на нацията.

С нейната поддръжка Барет се причислява към няколко свои сътрудници, които обществено са подкрепили набор от публични етични правила за Върховния съд на фона на натиска от страна на Конгреса съдът да изложи обвързващ набор от политики.

„ Мисля, че би било добра концепция да го създадем, изключително с цел да можем да споделяме на обществеността тъкмо какво вършим по по-ясен метод, в сравнение с може би сме били в положение да вършим до момента “, сподели Барет по време на събитие в Юридическия факултет на Университета на Минесота, когато я попитаха дали поддържа етичен кодекс. < /p> поредност от репортажи това лято за връзката сред арбитър Кларънс Томас и мегадонора на Републиканската партия Харлан Кроу и откриха, че правораздаването е приемало пътувания на борда на частния аероплан и яхта на Кроу и е на отмора с тексаския бизнесмен на недвижими парцели, само че не разкрива пътуването. ProPublica също откри, че Алито е летял на борда на частен аероплан, възложен от милиардера на хедж фонда Пол Сингър, до Аляска за първокласен лов на риба. И двамата съдии споделиха, че не са длъжни да разкриват пътуванията.

В отговор на разкритията правосъдната комисия на Сената създаде законодателство, което ще изисква от Върховния съд да одобри кодекс за държание на съдиите и да приложи процедури за преглежда тъжби за непозволено правосъдно държание. Председателят на комисията Дик Дърбин също изиска от основния арбитър Джон Робъртс да отговори на въпроси пред комисията по отношение на етичните правила, макар че той отхвърли поканата.

Вместо това Робъртс даде на Сената подписана „ Декларация за етичните правила и практики “ от три страници от деветте заседаващи съдии, които той сподели, че всички те следват.

На фона на възходящите апели към Върховния съд да вкара кодекс за държание, Робъртс през май сподели, че висшият съд може да направи повече за " се придържат към най-високите стандарти " на етично държание и сподели, че съдиите " не престават да преглеждат нещата, които можем да създадем, с цел да дадем на практика резултат на този ангажимент. "

Съдебният арбитър Елена Каган през август сподели, че поддържа Върховния Съдът подхваща дейности за приемане на публични етични правила и отбелязва, че съдиите са обсъждали въпроса. Но тя сподели, че има " разнообразни възгледи " измежду деветте членове.

„ Надявам се, че ще реализираме прочут прогрес в тази област от типа, за който приказва основният арбитър и може би ще сложим въпроса какво може да направи Конгресът или какво не може да направи Конгресът, може би ще премахнем това от игра ", сподели Кейгън, като се базира на мненията на Робъртс месеци по-рано и отблъскването по отношение на това дали законодателите имат пълномощието да изискват от съда да одобри етични политики.

Съдия Брет Кавано сподели предишния месец, че се „ надява " Върховният съд скоро ще предприеме съответни стъпки за справяне с етичните проблеми, пред които е изправен, и повтори, че съдиите „ не престават да работят по тези въпроси “.

„ До степента, в която можем да увеличим доверието, ние работим върху това “, сподели той.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР