Вашингтон — Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза в понеделник, че

...
Вашингтон — Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза в понеделник, че
Коментари Харесай

Нетаняху отменя делегация в САЩ, след като те се въздържаха от гласуването за прекратяване на огъня

Вашингтон — Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели в понеделник, че няма да изпрати делегация във Вашингтон, откакто Съединени американски щати отхвърлиха да наложат несъгласие на резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призоваваща за неотложно преустановяване на огъня в Газа.

Съветът за сигурност одобри резолюция в понеделник, която приканва за преустановяване на огъня по време на свещения за мюсюлманите месец Рамадан, който изтича след две седмици. Резолюцията също по този начин изисква освобождението на останалите заложници, които са били държани в плен след терористичната офанзива на Хамас на 7 октомври, само че не слага изискване за преустановяване на огъня при освобождението на заложниците.

Съединени американски щати се въздържаха от гласуването, което съгласно офиса на Нетаняху е „ очевидно оттегляне от поредната позиция на Съединени американски щати “. от началото на войната Израел-Хамас.

„ Това отдръпване вреди както на военните старания, по този начин и на напъните за освобождение на заложниците, тъй като дава вяра на Хамас, че интернационалният напън ще им...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР