Вашингтон — членът на израелския военен кабинет Бени Ганц е

...
Вашингтон — членът на израелския военен кабинет Бени Ганц е
Коментари Харесай

Висш служител на израелския кабинет ще се срещне с лидери на САЩ във Вашингтон въпреки съпротивата на Нетаняху

Вашингтон — членът на израелския боен кабинет Бени Ганц е на път да се срещне с висши водачи във Вашингтон тази седмица, макар че израелският министър председател Бенямин Нетаняху се опълчва.

Вицепрезидентът Камала Харис, съветникът по националната сигурност Джейк Съливан и водачът на малцинството в Сената Мич Макконъл са подготвени да се срещнат в понеделник с Ганц, който е ръководител на Партията на националното единение и политически конкурент на Нетаняху. Брет Макгърк, координаторът на Съвета за национална сигурност за Близкия изток, също би трябвало да се срещне с Ганц в понеделник. Във вторник се чака Ганц да има среща с държавния секретар Антъни Блинкен.

Посещението на Ганц във Вашингтон се организира срещу волята на Нетаняху, удостовери израелски чиновник пред CBS News. Премиерът подреди на посланика на Израел в Съединени американски щати и на израелското посолство да бойкотират срещите на Ганц с Харис и Съливан, макар че е всекидневно посланиците да се появяват с задгранични водачи по време на по...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР